Головна
>
Новини
>

RadioDay 2021: що підготував фестиваль електронної музики до Дня Незалежності

RadioDay 2021: що підготував фестиваль електронної музики до Дня Незалежності

21 серпня у Києві відбудеться RadioDay. Це фестиваль електронної музики, заснований вихідцями з Київського Політехнічного Інституту. Разом з організаторами розповідаємо, кого слухати на фесті.

Текст опубліковано у межах співпраці з RadioDay.

RadioDay реалізується в рамках «Громадського бюджету» та є безкоштовним для всіх відвідувачів. Цього року захід присвячений Дню Незалежності України та проходитиме на Контрактовій площі.

Лайнап

Pegboard Nerds — скандинавський дует, учасники якого роблять електронну музику ще з 90-х. Діджеї Олександр Одден і Майкл Парсберг сформували колектив у 2011 та з того часу міксують dubstep, drumstep і house. Гурт є відомим продюсером лейблу Monstercat, нарівні з Tristam, Rogue, Ephixa. У 2015-му дует випустив EP Pink Cloud, який зайняв 2-е місце в чартах танцювальної музики iTunes і потрапив у топ-10 Billboard в категорії танцювальної музики. У 2015 році їх співпраця з Jauz стала однією з кращих bass-house пісень року. Пісня “Superstar” з NGHTMRE і Krewella посіла перше місце в дабстеп-чарті Beatport за травень 2016 року. У 2017 році дует випустив EP Nerds by Nature, а пізніше в тому ж році був випущений EP з реміксами. EP зайняв 12 місце в чартах Top Dance / Electronic Albums Billboard і отримав в цілому позитивні відгуки.

Окрім них на фестивалі виступатимуть українські артисти та діджеї:

PROBASS Δ HARDI LIVE – дует з двох саундпродюсерів, які почали співпрацювати у 2018-му. Вони поєднують у своєму звучанні глибокі баси, гітарний перегруз та хіп-хоп семпли. Артисти у свій час випускалися на Warner Music та Universal Music. Спеціально до RadioDay музиканти готують велике шоу, у якому залучено понад 50 людей.

Da Candy – яскрава діджейка, що грає trap, hip-hop, jersey club, moombahton, RnB та багато гастролює закордоном. Вона випускала пісні з такими відомими лейблами, як Ensis Records, Peak Hour Music, Loco Sound. У 2016 році стала діджейкою №1 у Європі за версією BAMA Music Awards. 

Ba-BLOW – учасник багатьох київських фестивалів і вечірок, який у своїх треках поєднує trap, hardstyle, brostep, drum and bass. Він зіграє сет в поєднанні з візуальним оформленням від motion-дизайнера Eduard_OV, що працює в техніках глітч та кіберпанк.

Tapolsky – легенда українського drum and bass. Його можна без перебільшень назвати батьком української drum and bass сцени. Останнім часом він відомий тим, що влаштовує сети у незвичних локаціях: від аеропорту «Жуляни» до Житнього ринку.

KAEF – артист, який завжди грає в масці. Він хоче, аби публіка концентрувалась на його музиці, а не особистості. За жанром це хіп-хоп, в якому переважають романтичні мотиви.

ULOVE HOME — найпопулярніший в Україні TikTok-house, аудиторія якого складає 1,7 млн користувачів. Засновник проєкту Даня Вегас — блогер, актор і музичний виконавець. Учасники ULOVE HOME завжди в центрі трендів і челенджів. Їхня філософія – ростити з блогерів артистів, тому окрім соцмережного контенту вони роблять пісні: останній трек, «I’M NOT U», був випущений минулого місяця.

Kion1x – блогер і молодий діджей, який має тисячі переглядів у TikTok та на YouTube. 

Wacky J – український діджей та продюсер, резидент клубу Heaven. Він спеціалізується на різновидах техно та хаусу.

Red Lighthouse – переможець DJ Contest відбору молодих діджеїв від Radioday.

Цьогоріч на RadioDay з’явиться і Techno stage, де гратимуть Oversee, Latyshev, Boris.Kross, GOd.x та GelO. А також afterparty, яке пройде у Keller Bar. Там гратимуть київські діджеї та MC ARMO.

У 2019 році RadioDay відбувався у Маріїнському парку та зібрав понад 30 тисяч відвідувачів. Як це було, дивіться тут:

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023