Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Редакція» Романа Бондарчука

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Редакція» Романа Бондарчука

9 лютого вийшов фестивальний трейлер нового фільму Романа Бондарчука — «Редакція». Світова прем’єра фільму відбудеться 16 лютого на 74-му Берлінському кінофестивалі в програмі Forum, а в українських кінотеатрах стрічку покажуть восени 2024 року. Трейлер фільму створила українська режисерка Катерина Горностай

Події фільму відбуваються в диких степах і лісах на півдні України, де молодий науковий співробітник природничого музею Юра намагається захистити рідкісних тварин від знищення. Він вирушає на пошуки бабака степового, якого, за словами селян, бачили в цих місцях. Проте Юра стає свідком підпалу лісу і вирішує зібрати докази цього злочину, надаючи свої фотографії підпалювачів і статтю до редакції місцевої газети. Його наївне уявлення про світ руйнується у вирі фейкових новин, корупційних схем і фальсифікованих виборів. Опинившись у центрі таємничого ритуалу, який проводять місцеві чиновники, герой має з’ясувати, хто він — представник напівзниклого виду «людини справжньої» чи звичайний невдаха?

Головну роль у фільмі зіграв Дмитро Багненко — журналіст з Херсону, а нині військовий Збройних Сил України. Стрічку знімали у 2021 році на Херсонщині, зокрема й на нині окупованих Олешківських  пісках. Зйомку завершили лише за кілька місяців до повномасштабного вторгнення. 

«Редакція» — другий повнометражний ігровий фільм Романа Бондарчука, перед цим режисер працював над фільмами «Вулкан» і «Українські шерифи». Також Бондарчук є артдиректором фестивалю Docudays UA.

«Для всієї знімальної групи “Редакція” — більше, ніж просто фільм. Це особливий досвід, що випробовував межі наших можливостей та змінював наші життя. Монтуючи його, ми повертались у рідні місця, багато з яких нині під окупацією, багато — зруйновані, і спогад про них існує лише на екрані. Я вдячний, що фільм зустрів однодумців у особі команди Берлінале. Радію, що світова прем’єра відбудеться за їхньої авторитетної підтримки й супроводу, перед кращими кінопрофесіоналами, критиками й глядачами з усього світу. Для нас це також можливість розповідати про Україну, нагадувати про необхідність підтримки нашої боротьби на одному з найвпливовіших кінофестивалів світу. Тієї боротьби, в якій у грудні 2022 року, захищаючи Україну, героїчно загинув режисер монтажу Віктор Онисько, а у грудні 2023-го загинув актор, виконавець ролі Бджоляра, Василь Кухарський», — коментує режисер фільму Роман Бондарчук.

Розклад сеансів на 74-й Берлінський кінофестиваль доступний за посиланням, 12 лютого о 10:00 буде відкрито продаж квитків.


Читайте також: «Любов варта всього»: на Takflix вийде добірка короткометражок про любов під час війни

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024