Головна
>
Музика
>

Гурт renie cares випустив дебютний альбом «Легка нестерпність буття»

Гурт renie cares випустив дебютний альбом «Легка нестерпність буття»

Київський інді-гурт renie cares випустив дебютний альбом легка нестерпність буття, до якого увійшло 9 треків і три скіти. Над цим релізом гурт працював більше року.

За словами виконавців, альбом легка нестерпність буття — це музичний твір-запрошення у світ власних думок та рефлексій, де кожна нотка є кроком у власному пошуку ідентичності у світі симулякрів.

«Рік роботи, правдами-неправдами, але це перший альбом, який я зробив у своєму житті. Можливо, комусь він не сподобається, але пофіг. Я щасливий», — розповідає саундпродюсер гурту Саша Мусевич.

Гурт каже, що альбом побудований так, що є питання і запропонований напрямок, куди з цими питаннями піти. Дев’ять пісень розділені на три блоки скітами — цитатами з «Ідентичності» Мілана Кундери, які зачіпають питання любові, страху, смерті, свободи й, власне, ідентичності. Кожна цитата за допомогою питання створює атмосферу для рефлексії, якою авторка намагається поділитися зі слухачем.

Умовна перша частина альбому починається зі скіта легка: «Нащо ми живемо?».

«Треки навчи мене, де бог, сина, навіть коли виступають у ролі осмислювання любови до себе, до даосу/дгарми/логосу й ближнього,  під час армагедону навкруги. Може, не завжди буквального, але точно метафізичного», — пояснюють музиканти.

Другу частину альбому відкриває скіт нестерпність: «У чому тоді велич життя?… хіба можна пишатися тим, що ми, як ото нам кажуть, вільні істоти?».

До цієї частини увійшли треки душа і чому?, які розповідають про те, що «проситься влізти, роздерти тіло» та про свободу вибирати.

Третя частина — буття: «свобода?». До неї увійшла пісня лнб, натхненна віршем Василя Стуса «Мені здається, що живу не я…», а також пісні тлінно та хвилями.

Презентація альбому наживо відбудеться 11 листопада на концерті «Слух — Наживо» у київському Bel Etage. Квитки можна придбати за посиланням.


renie cares — український інді проєкт, створений у 2021-му році, співзасновницею і вокалісткою якого є Ірина Панчук. У 2021 році вийшов перший реліз гурту якби. Зараз дискографія гурту налічує повноформатний альбом легка нестерпність буття і три сингли.


Читайте також: Відео дня: дивимося кліп на пісню Love, Mary «Білі доріжки»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024