Головна
>
Музика
>

У київському Saint Bar відбудеться серія творчих вечорів «Джазові історії з Олексієм Коганом» 

У київському Saint Bar відбудеться серія творчих вечорів «Джазові історії з Олексієм Коганом» 

Київський заклад Saint Bar запускає серію вечорів «Джазові історії з Олексієм Коганом», під час яких відбудуться джазові концерти. В межах проєкту відбудеться п‘ять творчих зустрічей. Перша подія відбудеться 25 жовтня.

Організатори кажуть, що Олексій Коган добре вміє розповідати різні історії мовою джазу. Він розповідає про концерти, фестивалі, зустрічі з видатними музикантами та їхніми композиціями. Деякі з цих історіях він розповідає в етерах на радіо, а деякі можна буде почути наживо в межах серії «Джазових історій».

Тож разом з Олексієм команда підготувала особливі імпровізаційні програми у стилі Saint Bar, які «стануть діалогом між слухачем та провідником у світ джазу»:

«Це буде максимальний відгук на будь-яку реакцію з боку гостей і можливість стати близьким до музики як ніколи. Це справжня колаборація між музикою та баром, який забезпечує інтимність процесу, занурює у потрібну атмосферу та дає можливість стати учасником джазової феєрії», — кажуть у Saint Bar.

На кожній зустрічі будуть присутні музиканти New Jazz in Kyiv Band, які гратимуть музичні імпровізації. Кожен концерт, за словами організаторів, буде несхожим на попередні.

Олексій Коган зі свого боку обіцяє допомогти візуалізувати твори, які гратимуть музиканти:

«Мало хто знає, що американський композитор Джордж Гершвін був приголомшений багатоголоссям Українського Національного Хору під проводом Олександра Кошиця, вперше почувши його у Carnegie Hall 1922 року. Його знаменита Summertime створена на базі української народної пісні Ой, ходить сон коло вікон. Небагато знає і про володаря “Оскара”, композитора Дмитра Тьомкіна з Кременчука, який написав Wild is the Wind, яку згодом виконувала Ніна Сімон та Девід Бові», — розповідає про проєкт Олексій Коган.

Також під час першого вечора запланована світова премʼєра треку Estate від New Jazz in Kyiv Band. Цей реліз є спільним проєктом колективу з Олегом Германом, який виступив автором ідеї та тексту.

Концерти відбуватимуться раз на місяць, починаючи 25 жовтня. Слідкувати за анонсами можна на сторінці Saint Bar в Інстаграмі

На першу зустріч можна зареєструватися за посиланням.

Коли: 25 жовтня, 17:00
Де: Saint Bar, вул. Богдана Хмельницького, 23


Читайте також: У Дніпрі відбудеться благодійний фестиваль Dnipropop Under Ground. У програмі: Kurs Valüt, Ship Her Son та інші

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024