Головна
>
Музика
>

Жадан та Гуржи спільно з Харківським Літмузеєм випустили реґі альбом на тексти Сковороди

Жадан та Гуржи спільно з Харківським Літмузеєм випустили реґі альбом на тексти Сковороди

Письменник і музикант Сергій Жадан спільно з саундпродюсером Юрієм Гуржи та мультиінструменталістом Лесиком Омодадою випустили реґі альбом Skovorodance. До альбому увійшло 12 пісень, написаних на тексти Григорія Сковороди зі збірки «Сад божественних пісень». Проєкт ініціював Харківський літературний музей.

За словами творців проєкту, головна ідея альбому — показати, що погляди філософа донині залишаються актуальними та об’єднують українців. 

Загалом, над альбомом працювали понад 35 музикантів, серед яких — Ірена Карпа, Олег Каданов, Галина Печеніжська, Сергій Сaвенко, Юрек Якубов, Хор одиноких сердець сержанта Пеппера, Frank London та інші митці.

Крім того, музиканти випустили кліп на пісню Нрав і права.

Ініціатори проєкту додають, що зміст альбому полягає не лише в актуалізації творчості Сковороди, а й у переосмисленні минулого. До того ж, усі творці альбому — харків‘яни:

«Сковороденс — це спроба торкнутися коріння нашої віри й залюбленості в лінію слобідського ландшафту. Ми спеціально розчинили барокову сковородинівську велемовність у ритмах реґі і дабу, аби показати наскільки природньо звучать сьогодні вірші вісімнадцятого століття, особливо коли ми говоримо про невичерпність любові і непорушність Божого задуму. Сковорода — це про коріння і води, які навзаєм скріплюються і наснажуються», — пояснює Сергій Жадан.

Почути альбом наживо можна буде під час мінітуру, який складається з трьох концертів. Перший відбудеться 13 жовтня у Харкові, другий 17 жовтня в Одесі, а третій — 19 жовтня у Львові. Участь в концертах — безкоштовна. Місця про проведення концертів будуть вказані після реєстрації.


Читайте також: «Цей альбом пройшов через багатьох людей» — To Eternity і The Curly розповідають про спільний альбом «Теорія любові»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024