Головна
>
Новини
>

Українські співачки знялись для благодійного календаря «Щирі»

Українські співачки знялись для благодійного календаря «Щирі»

14 листопада у Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» відкриється виставка благодійного проекту «Щирі. Свята», присвяченого традиційному українському вбранню та святам. У зйомці взяли участь українські зірки, серед яких і співачки Саша Зарицька (Kazka), Тіна Кароль, Ната Жижченко (Onuka), Джамала та Соломія Мельник і Наталка Галаневич (Dakh Daughters). Серед інших учасників телеведучі Маша Єфросиніна, Леся Никітюк та Руслан Сенічкін, прима-балерина Катерина Кухар та інші.

Як розповіла організаторка проекту Наталія Кравець, цьогорічний проект реалізовано у партнерстві з Національним центром народної культури «Музей Івана Гончара», на підтримку якого буде передано увесь прибуток від продажу благодійного календаря. «Цей проект починався як соціальна ініціатива. Ми хотіли показати яким красивим може бути український костюм та зібрати кошти на благодійність», – розповідає вона. Проект «Щирі» з’явився у 2014 році.

Загалом за час зйомки українські зірки приміряли святкові строї, які відобразили 100-річну історію українського вбрання з різних регіонів країни. Кожен місяць у календарі присвячено традиційному українському святу, на що вказують атрибути та елементи вбрання.

Вже зараз є можливість замовити благодійний календар за посиланням. Великий календар обійдеться у 500 грн, а настільний від 250 грн. Є також можливість замовити його з автографом однієї з зірок, що взала участь у зйомках, за 1000 грн.

Фото: прес-служба

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024