Головна
>
Література
>

Понад 250 творів зі шкілької програми будуть доступні в аудіоформаті

Понад 250 творів зі шкілької програми будуть доступні в аудіоформаті

Медіасервіс Megogo в межах проєкту «Укрліт» записав понад 250 творів зі шкільної програми для 5-11 класів у форматі аудіокнижок. Вони доступні на платформі безкоштовно. Проєкт створювався у співпраці з Міністерством освіти та Мінцифри.

Фото ілюстративне

Заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків каже, що така опція спростить навчання для школярів:

«Цьогоріч дистанційно навчатимуться приблизно 2,5 тисячі шкіл, майже 4 тисячі — у змішаному форматі. Ще кілька сотень тисяч дітей здобувають знання за кордоном, і для них освіта — це живий зв’язок з Україною. Крім того, є діти з інвалідністю і ті, кому аудіоформат просто зручніший. Ці озвучені твори створені, щоби нашим дітям було легше навчатися, легше розуміти інформацію та дозувати навантаження».

Так, в аудіоформаті можна почути твори Ліни Костенко, Івана Нечуй-Левицького, Михайла Коцюбинського, Миколи Хвильового, Валерʼяна Підмогильного та інших авторів. Загальний хронометраж усіх записів становить понад 108 годин.

Окремі великі твори, як-от «Енеїда» Івана Котляревського чи «Майстер корабля» Юрія Яновського, будуть доступні у форматі скороченого переказу. Команда й надалі додаватиме повні версії та уривки творів, а також нові тексти, які з‘являтимуться в шкільній програмі.

«На тлі повномасштабного вторгнення ми бачимо зростання користувацького інтересу до освітніх продуктів. Проєкт “Укрліт” відповідає запиту, адже аудіотвори можуть стати предметом інтерактивного навчання в умовах гібридного процесу відвідування школи, а також допомагатимуть вдосконалювати мовленнєві навички», — каже СЕО та засновник Megogo Володимир Боровик.

Для озвучення аудіотворів команда залучила професійних акторів театру й кіно, музичних виконавців та інших культурних діячів.

Серед професійних акторів озвучування долучилися Павло Буковський, Олександра Кравченко, Артем Каюн, Тетяна Каюн, Володимир Гурін, Людмила Чіркова, Роман Куліш та Вероніка Хникіна. Також дикторами стали Володимир Дантес, Олександр Педан, Roxolana, alyona alyona, Антоніо Лукіч, Григорій Бакланов, Анна Кошмал, Тімур Мірошниченко та Ната Жижченко.

Найпопулярніші короткі твори супроводжуються саунддизайном. Над обкладинками працює ілюстраторка Анне Е. Санчес

Твори доступні в мобільному додатку Megogo в розділі «Аудіо» за посиланням.


Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024