Головна
>
Література
>

Журнал про сучасну культуру «ШО» закрив друковану версію

Журнал про сучасну культуру «ШО» закрив друковану версію

Через повномасштабну війну в Україні друкована версія культурного журналу «ШО» закрилася після 17-ти років існування. Сайт видання продовжує працювати. Про це повідомив головний редактор видання Олександр Кабанов.

«ШО» – російсько- та українськомовний журнал культурного опору, що видавався з 2005 року. Спершу проєкт був запланований як гуманітарний і спрямований на розширення українського культурного простору.

Згодом редакція вирішила відкрити не просто сайт, де регулярно оновлюється архів, анонсуються номери та є читацький форум. А створити портал про сучасну культуру, в якому також активно проявлятимуть себе всі навколожурнальні проєкти.

Під егідою журналу відбувснайбільший та найпрестижніший Міжнародний літературний фестиваль «Київські лаври», мета якого була — всебічна підтримка сучасної української культури.

І ось, після 17 років роботи, журнал «ШО» закрили у паперовому вигляді через повномасштабну війну, яку розпочала Росія. Останній примірник вийшов у лютому 2022 року під назвою «Умбра I». На обкладинці український живописець Владислав Шерешевський.

«Зараз я і мої працівники абсолютно без роботи. Так. Війна і Путін, будь проклятий. Такого унікального і масштабного освітнього проекту ще не було, не побоюсь цього слова, у світі. Журнал “ШО” виходив російською та українською мовою, 17 років. Повнокольорові, в обкладинці книги, по всій Україні і не тільки. Це була справа всього мого життя…Звичайно, колись я знайду свої душевні та фізичні сили і розповім (і не раз) про журнал, його історію, про час, який ми провели разом з вами, наші дорогі автори та читачі. Ми чудово провели час! Тримаюсь міцно. Ми переможемо. Слава Україні!», — написав Олександр Кабанов.


Читайте також: Видання «ЛітАкцент» припинило діяльність

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024