Головна
>
Музика
>

Скільки заробили українські театри та приватні музичні компанії за 2023 рік? Ось цифри

Скільки заробили українські театри та приватні музичні компанії за 2023 рік? Ось цифри

Всі ми бачили безліч відео в Тіктоці з чергами за квитками на виставу «Конотопська відьма» Івана Уривського в київському Театрі Франка або «розпродано» на сайті Івано-Франківського драмтеатру на виставу «Кайдашева сім’я».

Команда YouControl.Market опублікувала аналіз фінансових показників українських театрів та приватних музичних компаній, які зібрала з відкритих джерел. Зазначимо, що в аналіз не включені театри, театральні колективи та артисти, котрі здійснюють свою діяльність як ФОПи.

Чому цьогоріч театри стали популярніші та який у них прибуток в умовах воєнного стану — у матеріалі.

Скільки заробили театри у 2023 році

Загалом із державного бюджету фінансуються 8 театрів. За даними YouControl.Market, найбільше коштів у 2023 році отримав Національний академічний театр опери та балету України імені Т.Г.Шевченка — понад 322 млн грн., а його чистий дохід склав 53.5 млн грн.

Скриншот YouControl.Market

Найбільший дохід серед національних театрів отримав «Театр опери та балету імені Т. Шевченка» — понад 53 млн грн. Майже 46 млн грн чистого доходу отримав Театр Франка, ще 31,5 млн грн. доходу отримала Львівська опера

Скриншот YouControl.Market

Зростання доходу пояснюють тим, що у 2021 та 2022 роках діяло багато обмежень для ведення діяльності театрів — спочатку карантинні правила, згодом російські обстріли, відключення електроенергії, проблеми з облаштуванням укриттів у театрі. У 2023 театр став для багатьох місцем, де можна порефлексувати, отримати нові емоції та враження.

Скільки заробили приватні музичні компанії в 2023 році 

Серед приватних компаній найбільші прибутки у 2023 році отримала «Перша Концертна Агенція», яка організовує концерти і виступи артистів в Україні та за кордоном. Приріст чистого доходу відносно попереднього року зріс до 1620% і складає 73.2 млн грн.

Чистий дохід фірми ТОВ «Дизель Івент» склав майже 51 млн — це програма «Дизель Шоу», телевізійні продукти та телесеріали. Гурт Без Обмежень у 2023 році отримав прибуток понад 16 млн грн.

Скриншот YouControl.Market

Майже 12 млн. грн. заробила компанія ТОВ «Мозгі груп» Ірини Горової. Понад 6,2 млн грн компанія ТОВ «Дзідзідзі», що належить Михайлу Хомі, відомому як Дзідзьо. Виторг компанії співачки Онуки та її чоловіка, продюсера і співака Євгена Філатова ТОВ «Відлік» склала 6,1 млн грн. 

Найуспішнішим з приросту прибутку став гурт Latexfauna, який зумів заробити понад 4,3 млн грн., а приріст виручки склав аж 4452% у порівнянні з минулим роком.


Читайте також: V’yava оновлює артпростір і відкриває сезон. Що зміниться?

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024