Головна
>
Музика
>

«Насправді потрібне не є важким»: слухаємо пісню із цитат Сковороди

«Насправді потрібне не є важким»: слухаємо пісню із цитат Сковороди

Фундація соціальних інновацій «З країни в Україну» створила Людяну пісню. В основі — 21 адаптована цитата українського мислителя. У записі взяли участь громадські активісти, культурні діячі, підприємці, меценати, філософи, серед них — Ярослава Кравченко, Павло Коробчук, Алім Алієв, Любко Дереш, Валентин Краснопьоров та інші.

3 грудня виповнилося 300 років від дня народження Григорія Савича Сковороди — видатного українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета, педагога. Саме до цієї дати фундація соціальних інновацій «З країни в Україну» записала трек.


Автор ідеї, режисер, автор тексту із цитатами Григорія Сковороди Денис Блощинський. Композитором та бітмейкером став Андрій Соколов.

Загалом для запису пісні та зйомок кліпу запросили команду з понад 40 людей. Серед них 24 учасники потрапили в кадр. Як кажуть ініціатори проєкту, усі вони — українці з чіткою громадянською позицією та великою повагою до української культури.

«Ми всі вболівали за цей проєкт і йшли за ідеями Григорія Савича. Ідеями людяності, справжнього щастя, вибору власного поклику, сродного життя. В ці дні, коли триває ця абсурдна нелюдська війна, нашому суспільству, яке перемагає в ній росіян завдяки людяності українців та їх неймовірній солідарності, дуже потрібно знаходити в собі сили залишатися суспільством високоморальних людей та примножувати свою людяність».

Також всіх охочих запрошують взяти участь у масштабному культурно-просвітницькому флешмобі та здобути шанс виграти зібрання творів Сковороди, мерч із його цитатами та зображеннями з його творів. Для цього потрібно:

  • подивитися кліп на Людяну пісню
  • ідентифікувати цитати Сковороди в кліпі та обрати улюблену
  • залишити коментар під відео із цитатою та своїм поясненням
  • чекати 19 грудня, розіграшу подарунків серед всіх коментаторів, які змогли відшукати цитату Сковороди в пісні (1 коментар — 1 цитата, кожна цитата має бути окремим коментарем)

Читайте також: Катя Гапочка про новий альбом «Derevo»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024