Головна
>
Кіно
>

Soundtrack:Ukraine: у Києві пройде фестиваль музики українського кіно

Soundtrack:Ukraine: у Києві пройде фестиваль музики українського кіно

З 13 по 16 червня у Києві відбудеться фестиваль музики українського кіно Soundtrack:Ukraine. Його започаткували у 2024 році, він поєднує кіно (ігрові, документальні та анімаційні фільми), але сфокусований на призму музики — на розумінні того, що саме музика «додала» сюжету, який контекст існував поза музикою, якою людиною вона написана, як створювався саундтрек України протягом сторіччя німого та звукового кіно.

«Відповідно до своєї місії, фестиваль Саундтрек України – більше ніж просто кінофестиваль; це діалоговий простір знання про звʼязок музики, часу, прогресу та влади, форум для дослідження постатей українських композиторів, розуміння їхнього потенціалу і того, що вони можуть змінювати світ, в майбутньому — здатності кінематографістів розглядати найважливіші технічні риси роботи звуку», — кажуть організатори фестивалю.

Головні частини фестивалю — кінопокази, цикл обговорень музики щодо кіно фахівцями, концерти, саме тому Фестиваль обʼєднує команди та простори кінотеатру «Жовтень», Національну філармонію України, Довженко-Центр та Музей кіно.

Кінотеатр «Жовтень»

Протягом 4 днів фестивалю у кінотеатрі показуватимуть українські фільми «Тарас Шевченко» (1951), «Поводир» (2014), «Вечір на Івана Купала» (1968) та інших. А також з 13 по 16 червня у кінотеатрі пройде ярмарок вінілових платівок. Чотири тематичні дні ярмарку вінілу у внутрішньому дворику кафе: українська музика, класика та джаз, рок-музика та естрада. 

Національна філармонія України

У Національній філармонії 14 червня проходитиме відкрите інтерв’ю з Аллою Загайкевич — авторкою аудіовізуальних інсталяцій, електроакустичних перформансів, музики до кіно («Мамай», «Поводир», «Жива ватра», «Будинок слово», «Довбуш» тощо) і відеоарту

А 16 червня виступатиме Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України.

Національний центр Олександра Довженка

15 червня у Довженко-Центр можна буде відвідати творчу майстерню Святослава Крутикова, яка буде присвячена темі «композитор та історичний контекст». Значна частина творчого доробку композитора – документальні стрічки, присвячені історії України, її літературі та мистецтву. Кіномузика Святослава Крутикова сфокусована на роботі з історичними стилями, точним відтворенням звукового простору певних історичних епох.

А 16 червня у межах фестивалю музики українського кіно Soundtrack:Ukraine відбудуться електроакустичні перформанси за участі Ujif_notfound, Edward Sol, Олександра Чорного та Алли Загайкевич. Подія присвячена Олександру Нестерову.

Повну програму та квитки на захід можна знайти за посиланням.


Читайте також: «Без культури перемоги не може бути». Дмитро Куровський про життя в оточеному Чернігові й творчість в час війни

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024