Головна
>
Музика
>

Гітара з автографом американського музиканта Стіва Вая за донат: волонтери запустили збір на тепловізори для бригади «Буревій»

Гітара з автографом американського музиканта Стіва Вая за донат: волонтери запустили збір на тепловізори для бригади «Буревій»

Український благодійний фонд «КОЛО» разом з волонтерами проводить збір на 1,5 мільйона гривень. Фонд збирає на тепловізори для боротьби із «шахедами» — їх передадуть бригаді «Буревій» для захисту цивільного та військового населення проти ворожих БПЛА. 

У межах цього збору команда планує екіпірувати 20 команд із бригади.

Головний і єдиний лот — раритетний Fender Stratocaster із підписом рок-музиканта Стіва Вая.

Як гітара потрапила до волонтерів 

Стів Вай — американський гітарист, вокаліст, композитор та віртуоз. Його першим вчителем був гітарист Джо Сатріані. З підліткового віку Стів грав у шкільних та коледжських гуртах, а згодом його запросив до свого гурту музикант Френк Заппа. З 1984 року Стів розпочав власну музичну кар’єру.

Гітару з автографом музиканта передала фонду «КОЛО» волонтерка Леся. Їй інструмент передав товариш, Георгій Власюк, який захотів таким чином допомогти зібрати кошти:

«Я з дитинства був фанатом Джимі Гендрікса і завжди хотів собі купити Fender Stratocaster. Мій викладач у музичній школі сказав, що його знайомий продає гітару свого дядька який був джазовим музикантом закордоном і коли дядько помер він вирішив продати всі його речі. Мені було десь 17 років коли я купив цю гітару за 450 доларів, що було дуже дешево», — ділиться Георгій.

У 2008 році Стів Вай приїздив у Київ з концертом. Георгій зі своїм другом по закінченні концерту пішов за лаштунки сцени та попросив виконавця підписати гітару.

Перші гітари Fender Stratocaster вийшли на ринок у 1954 році та коштували майже 250 доларів. 

Загалом Fender Stratocaster вважається культовою гітарою, на якій свого часу грали, наприклад, Джиммі Гендрікс, Стіві Рей Вон, Джон Фрусчанте, Петро Чернявський 

Нині вони коштують приблизно 2500 доларів або ж майже 90 тисяч гривень. Організатори розіграшу жартома кажуть, що нині вдалося зібрати на 2,5 гітари, а треба зібрати на 17.

Як виграти гітару

Шанс виграти гітару мають ті, хто задонатить суму, кратну 500 гривням. Тобто кожні 500 гривень — це додатковий шанс виграшу. Наразі волонтери зібрали понад 330 тисяч гривень:

«500 гривень — це один крок до можливості взяти баре на соло-гітарі, з якою виступав один з найталановитіших музикантів історії. Більше гривень — більше шансів, все просто. То ж своїми донатами на боротьбу з “мопедами” ви буквально інвестуєте у звук: аби створювати приємний, а неприємне торохтіння закінчувати якомога швидше», — ділиться команда фонду.

Зібрати кошти для бригади «Буревій» команда вирішила через їхню вправність у збитті повітряних цілей ворога. А акцент на боротьбі з «шахедами» обрали тому, що в Росії активно розгортається виробництво цих БПлА. 

Підтримати збір можна за посиланням. Результати розіграшу будуть опубліковані в соцмережах фонду.


Читайте також: Домашній концерт: Паліндром презентує альбом «Найліпші питання собі» У Львові 

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024