Головна
>
Новини
>

Прем’єра: новий реліз від київських рокерів SWEETLO

Прем’єра: новий реліз від київських рокерів SWEETLO

LiRoom LiRoom
20 Квітня, 2016

Київський гурт SWEETLO виходить з творчої відпустки з новим синглом “Зносиш дах” та ексклюзивно презентує його на LiRoom.

Останній реліз від киян з’являвся ще у грудні 2014 року. Весь 2015-й гурт відкатав з концертами та накопичував новий матеріал, який з часом трансформується в третій альбом команди. А наразі рокери представляють заголовну пісню з синглу “Зносиш дах”, що складатиметься з трьох пісень. Мастеринг синглу робився в США.

Команда досить серйозно змінила звучання за ці 1,5 роки в напрямку, який можна назвати “back to the roots”. Тобто, відчутний рух в напрямку блюз- та фанк-року, з істотним поважчанням саунду та манери вокаліста Богдана Буткевича.

«Ми в музичному сенсі – діти 1990-х, – каже фронтмен SWEETLO Богдан Буткевич. – Тому хотіли добитися такого собі ретро-саунду саме звідти. Не те щоби зовсім ретро, але звучання має йти з нашого дитинства, зі смачних гітарних рифів 90-х, коли здавалося, що зовнішня історія закінчилася, й тепер є куди розвиватися лише всередину. Наступні наші пісні з синглу – “Захищайся” та “Бій не для рабів” – тільки підтвердять це наше бажання грати музику, яка глибоко в наших серцях. Знаєте, просто набридло гнатися за мейнстрімом – хочеться грати те, від чого сам реально кайфуєш. Зараз такі часи, що не можна брехати ні слухачу, ні собі. От ми й намагаємося бути якомога чесними».

«SWEETLO зазвучало значно ритмічніше і жанрово це більше тяжіє до фанку, ніж до гітарного попу, – зазначає фронтмен гурту “Фіолет” Сергій Мартинюк. – Вокал в нових контекстах зазвучав більш розхристано і рокенрольно. Хороший новий тон, який є куди розвивати».

Менеджер культового гурту “Бумбокс” Олексій Согомонов: «Громко, весело, неожиданно. Так я бы охарактеризовал новый сингл группы SWEETLO. Неожиданно не потому что я знаток творчества группы и в это раз они удивили меня звучанием гитары или вокальной манерой, но потому что я не раз общался с Богданом Буткевичем – вокалистом и лидером группы, как с журналистом. В этом бородатом вежливом мужчине, с трудом переходящем на “ты”, не узнать развязного хлопца с удовольствием поющего: “Ты зносиш дах менi, любов як на війні…” Тем лучше – рок-н-ролл должен быть разным. Надеюсь, от сингла Sweetlo вам сорвет крышу и вы забудете об условностях».

Гурт SWEETLO заснований в 2008 році. Переможець і учасник багатьох фестивалів. За свою 8-річну історію гурт випустив 2 повноформатні альбоми (“#1” в 2010 р. та “Свобода” в 2014 р.), 2 сингли (“Подаруй мені диво” та “Я-Романтика”), зняв кліп (“Новий день”) та 2 музичні відео (“Я-Романтика”, “Fall Time Sorrow”).

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024