Головна
>
Музика
>

Слухаємо новий трек Tember Blanche — «Ненародженим»

Слухаємо новий трек Tember Blanche — «Ненародженим»

Український інді-гурт Tember Blanche презентував нову пісню — Ненародженим, яка з’явилась на тлі гніву. Цей трек про геноцид українського народу, знищення українців і про Маріуполь.

Музика для Tember Blanche — це терапія. Так дует лікує себе і тих, кому щемить дуже сильно, або тих, кому все ще «трошки поболює».

Тому з часу повномасштабної війни Tember Blanche встигли випустити вже дві пісні з різними настроями.

«Пісні війни умовно можна поділити на два типи: такі, що підіймають бойовий дух, і такі, що закарбовують її жахіття у наших серцях. Ми думаємо, що обидва типи лікують, просто від різних хвороб. Перший — від песимізму, другий — від викривленої парадигми під назвою “Це один путін у всьому винуватий, а росіяни тут ні до чого”», — розповідає у коментарі для LiRoom учасниця гурту Олександра Ганапольська.

Ти живий — пісня для кожного, хто зараз веде боротьбу, про крутість захисників і віру в допомогу. А от Ненародженим — трек, який зафіксував справжню, жахливу війну.

«Це пісня, народжена на тлі гніву. Обстрілявши пологовий будинок в Маріуполі, рашисти вкотре показали, які вони бездушні тварі. Вони хочуть знищити не лише наше теперішнє, а й майбутнє — дітей, що навіть не встигли побачити світ. Це відкритий фашизм, і від цього стає неймовірно боляче», — каже дует.

Назву пісні придумали дуже швидко, а слово «Ненародженим» одразу викликало асоціації з Тарасом Григоровичем Шевченком. Тож, перечитавши Шевченкове «І мертвим, і живим…» Tember Blanche зрозуміли, що «Заповіт» краще передає суть пісні й почуття дуету.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024