Головна
>
LP
>

Tik Tu випустили довгоочікуваний другий альбом

Tik Tu випустили довгоочікуваний другий альбом

Сьогодні, 25 лютого, гурт Tik Tu презентував довгоочікуваний другий альбом. Він отримав назву Ulitakis та містить десять треків, серед яких і презентовані раніше Планида та Kotku. Усі пісні були записані на студії Шпиталь рекордс, засновником і саунд-продюсером якої є барабанщик Tik Tu – Лесик Omodada, а допомагав їм із записом артист тернопільського симфонічного оркестру Віктор Якубець.

Альбом можна вже знайти на стримінгах – Apple Music, Google Play та Spotify, а також замовити на дисках чи касетах.

Як розповідають музиканти, якщо перший альбом був більше подібним до збірки випадкових треків, окремо створених учасниками гурту, то другий альбом об’єднаний спільною концепцією, а кожна з пісень переходить одна в одну. До того ж, на відміну від дебютника, Ulitakis писався на одній студії, без поспіху та напруги. «Здається, ми подорослішали та почали більше рефлексувати на те, що відбувається з нами як людським видом. Це знайшло відлуння в новому альбомі», – додає Лесик Омодада.

На питання, що учасники гурту хотіли б донести своїм альбомом, вони відповіли по-різному:

Наталка Багрій: «Альбом не має на меті щось доносити, і не знаю остаточно чи потрібно, бо суспільство розумне і не потребує пояснень. Скільки людей, стільки й голів, і кожна з них ще й думати вміє по-різному. Але одне можу сказати напевно, в усіх треках є часткове занурення у внутрішній світ людини, її суті. Головний центр всесвіту – Я і все що обертається навколо, занурення у те, що відчуває та переживає людина. Це близько нам усім, про просте і очевидне.»

Лесик Омодада: «Я хотів, щоб люди були уважнішими до себе і до світу, а також до того, що вони споживають. Ми старались написати багатошарові композиції, як в плані форми, так і змісту.»

Роман Божко: «В першу чергу ми б хотіли донести вайб, якомога різноманітніший. Щоб кожен взяв собі своє, та ще й звернув увагу на те, що йому не притаманне і можливо – зацікавився. Таким чином, можна відкривати рамки свого сприйняття, за що ми всі тут і боремося.»

Серед улюблених треків, учасники гурту впевнено назвали – Інтроверт, Планида, Banana та Korol Ptahiv.

На підтримку альбому Tik Tu вже анонсували європейський тур, в рамках якого вони плануються виступити у Польщі, Німеччині та Чехії. Почути його наживо можна буде і в Україні – 17 березня у Тернополі, 21 березня у Києві та 24 березня у Львові. Квитки на київське шоу можна придбати тут.

Нагадаємо, що тернопільський інді-гурт Tik Tu заявив про себе у 2016 році. Тоді дебютний альбом тріо інструменталістів Shuma був добре сприйнятий публікою та музичними журналістами. Наприклад, у нас він посів четверте місце у топі найкращих альбомів року.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024