Головна
>
Новини
>

Ми перекладаємо це рішення на плечі ВР: Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики проголосував проти відставки Ткаченка

Ми перекладаємо це рішення на плечі ВР: Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики проголосував проти відставки Ткаченка

26 липня відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики на якому, зокрема, розглядали заяву про відставку Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка. Більшістю голосів Комітет не підтримав відставку Ткаченка.

Відтак питання про відставку Міністра буде розглядатися шляхом голосування в сесійній залі Верховної Ради України.

На засіданні також був присутній Олександр Ткаченко. Він сказав, що просив передати Комітету до ознайомлення матеріали. Зокрема, нагадав, що за час війни міністерству вдалося сильно інтегруватися в європейські міжнародні структури, звернув увагу на законопроєкт щодо питання про національну безпеку України щодо збереження культурної спадщини тощо.

Володимир Вʼятрович зауважив, що хотілось би отримати матеріали швидше, адже зараз треба ознайомлюватися з матеріалами на ходу й і сказав, що це не серйозно.

Голова Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв своєю чергою сказав, що у Ткаченка не було багато часу для цього.

Опісля виступу Ткаченка відбулося обговорення та голосування.

Так, за відставку проголосували: голова підкомітету з питань культурної політики Микола Княжицький, Володимир Вʼятрович, Софія Федина та заступник голови Комітету Гео Лерос.

Серед тих, хто голосував проти:

  • Голова Комітету Потураєв Микита
  • Заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань інформаційної політики Кравчук Євгенія
  • Заступник голови Комітету, голова підкомітету у сфері кінематографу та реклами Павло Сушко
  • Перший заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань національної та культурної пам’яті Констанкевич Ірина
  • Секретар Комітету Абдуллін Олександр
  • Скріпка Тетяна
  • Олександр Божков та інші.

«Олександр Владиславович, Комітет проти вашої відставки і перекладає це рішення на плечі Верховної ради України», — сказав Микита Потураєв.

Народний депутат Ярослав Железняк каже, що вже було кілька випадків, коли перед відставкою профільний комітет не бере на себе пряму рекомендацію, а виносить рішення на розгляд зали.

Зі слів Железняка, це рішення гуманітарного Комітету відкриває шлях до винесення питання у залу, а в пленарній залі пана Ткаченка звільнять.


Нагадаємо, що 20 липня президент Володимир Зеленський доручив премʼєр-міністру Денису Шмигалю знайти заміну теперішньому міністру культури й інформаційної політики Олександру Ткаченку. Це відбулося на фоні бурхливого обговорення щодо виділення коштів держбюджету на фінансування Музею Голодомору (понад 500 млн грн), а також виробництва серіалів, зокрема 33 млн грн на серіал Юрія Горбунова про СМТ «Інгулець».


Комітет ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики — профільний комітет Верховної Ради, що розглядає питання культурної, просвітницької, мистецької діяльності, медіаіндустрії, музичного ринку, рекламної діяльності, охорони історико-культурної спадщини, інформаційної сфери та інших пов‘язаних питань. Комітет був створений у 2019 році. До його складу входить 17 депутатів, очільником є Микита Потураєв (до того головою був Олександр Ткаченко).

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024