Головна
>
Новини
>

Відео дня: дивимося відео на пісню ТНМК & Світлани Ройз «Крокуй до укриття»

Відео дня: дивимося відео на пісню ТНМК & Світлани Ройз «Крокуй до укриття»

Український гурт ТНМК та психологиня Світлана Ройз випустили спільну пісню Крокуй до укриття та відео до неї. За словами творців, вони хотіли створити терапевтичний інструмент, який би допоміг дітям впоратись із тривогою та панікою під час сирен, вивести зі ступору.

Крім того, піснею надають новий сенс сигналам сповіщення про повітряну тривогу — «коли сирену чуєш — то ЗСУ працює».

Співавторка проєкту Світлана Ройз згадує, що одного дня, після запису курсу для вчителів прокинулася з думкою, що не вистачає простого, практичного інструменту який допомагав би дітям. Вона майже миттєво написала слова, а згодом запропонувала гурту ТНМК зробити пісню-інструкцію. У гурті швидко погодилися і вже за дві години після пропозиції надіслали психологині готовий трек.

Усі слова і рухи – продумані: їх використовують в роботі травмотерапевти. Музиканти кажуть, що це пісня, яку потрібно співати, йдучи до укриття чи безпечного місця і, по можливості, виконувати запропоновані дії:

«Ритм, рух, дитячі голоси, використовування дієслів, надання нового сенсу самому звуку сирени (коли сирену чуєш — то ЗСУ працює). Звернення до дитини – про свою безпеку дбай — ЗСУ допомагай — все це і робить пісню — терапевтичним практикумом».

«Для того, щоб вивести людину із шокового стану чи допомогти в тривозі — потрібно скерувати активність, допомогти в контролі за диханням, дати можливість розтягнути спазмовані м’язи, випити води, відчути контакт із тілом, повернути контакт з реальністю», — пояснює Світлана Ройз.

У записі також взяв участь дитячий ансамбль «Зернятко». Анімаційне відео створив Олександр Корешков.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024