Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося «Той день» — колабу Океану Ельзи з Yaktak, Kola, Shumei та Jerry Heil

Відео дня: дивимося «Той день» — колабу Океану Ельзи з Yaktak, Kola, Shumei та Jerry Heil

9 серпня відбувся реліз спільного треку гурту Океан Ельзи з Yaktak, Kola, Shumei та Jerry Heil — Той день (ОЕ30 edition). Вперше пісня прозвучала на альбомі Янанебібув у 2000 році. Тепер, з нагоди 30-річчя гурту, Той самий день перезаписали у колабі з молодими українськими виконавцями. Режисером кліпу став Юра Катинський.

За словами лідера Океану Ельзи Святослава Вакарчука, при виборі саме цих артистів вони орієнтувалися на певний критерій: хотіли заспівати з тими виконавцями, які народилися або в часи, коли створювався Океан Ельзи, або після того, тобто є ровесниками гурту.

«Памʼятаю, коли мені було 5 років, на М1 йшов кліп ОЕ “Я так хочу…”, я вивчив всі слова напамʼять, старався копіювати все, що бачив в тому відео, або сотні вечорів під гітару, де точно не обходилося без пісень “Океанів”. І десь в глибині душі в той час я знав, що одного дня ми точно запишемо спільний трек, я вірив в це», — коментує Yaktak.

Серед інших робіт режисера Юри Катинського — кліп для Христини Соловій (Я твоя зброя), Parfenuik (Провела екскурсію), Jerry Heil та Volodymyr Dantes (Губи у губах) та інші. Про кліп Той день режисер каже, що вони спеціально затисли усіх героїв кліпу стінами однієї локації, аби побудувати перформанс на протилежностях:

«Тиснява самотньої квартири змінюється свіжим повітрям і простором, а виснаження та обмеження — вірою в те, що ніч мине і почнеться новий день. Той день, в якому в нашому небі над Києвом, Харковом, Одесою, усією Україною, ми знову побачимо пасажирські літаки».

Також, 11 та 12 жовтня у київському Палаці Спорту відбудуться концерти з нагоди 30-річчя гурту. Квитки можна придбати за посиланням.


Читайте також: Фестиваль, на якому кожен знав, навіщо туди прийшов. Яким було Файне Місто 2024

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024