Головна
>
Музика
>

Гурт «Тонка» випустив неочікувану меланхолійну баладу на два голоси

Гурт «Тонка» випустив неочікувану меланхолійну баладу на два голоси

14 лютого інді-гурт Тонка випустив пісню У цій безодні та відео на неї. Цей трек — особиста історія солістки гурту Олени Карась.

У цій безодні контрастує з попередніми релізами, адже схожий на класичну баладу з меланхолійним настроєм.

«Це пісня, яка в певний період стала для мене порятунком. Я вже навчилась лікувати своє серце творчістю, бо так набагато легше проживати свої емоції. Це особиста історія, але я впевнена, що вона може відгукнутись для всіх, хто переживає щось подібне», — ділиться виконавиця.

Пісню випустили без ухилу в електронне звучання й без аранжування.  Саунд-продюсер та клавішник гурту Ярослав Татарченко каже, що трек доповнили лише пасажами на баритон-саксофоні Григорія Паршина.

«Я завжди вважав формат пісні під гітару найчеснішим. Тож попри те, що в гурті ми здебільшого робимо продакшн з ухилом в електронний саунд, доволі часто ми граємо наші пісні під гітару, щоб переконатись, що пісня працює. А “У цій безодні” під гітару прозвучала настільки самодостатньо, що робити якесь аранжування ми навіть не захотіли».


Гурт ТОНКА — український музичний інді-поп проєкт, створений у 2018 році. Вокалістка Олена Карась та музичний продюсер й клавішник Ярослав Татарченко вирізняються європейською музичною естетикою, проникливими текстами, динамічними ритмами та сильним вокалом. У доробку гурту 4 мініальбоми, 8 відеоробіт, номінації на премію «Young Blood Jager Music Awards» і «Відкриття року Aprize» від радіо Аристократи та успішний виступ на німецькому Reeperbahn Showcase Festival в Гамбурзі.

Тонка — інді-поп проєкт, що складається з вокалістки Олени Карась, саунд-продюсера і клавішника Ярослава Татарченко. Гурт сповідує мінімалізм у музиці та візуальних образах, намагаючись акцентувати на динамічному ритмі та вокалі. У доробку гурту 4 мініальбоми.

Альбом Плач, в якому Тонка переосмислює Миколу Вінграновського, посів перше місце за версією редакції LiRoom в рейтингу 10 найкращих українських мініальбомів 2021 року А EP Знов молодість не буде посів п’яте місце у нашому топі 22 найкращих українських альбоми 2022 року.


Читайте також: Пісня за піснею: Тонка про EP «Знов молодість не буде»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024