Головна
>
Новини
>

«Три кроки в ніч» випустив альбом на вірші Лесі Українки

«Три кроки в ніч» випустив альбом на вірші Лесі Українки

Львівський акустичний інді-гурт Три кроки в ніч презентував альбом Річка V. Дорога на Буркут на вірші Лесі Українки.

Річка V. Дорога на Буркут — медитативний акустичний альбом, чиє звучання розвивається довкола звучання бандури. Платівка складається з шести пісень, і усі вони написані на вірші Лесі Українки. Засновники гурту Віктор Мартинюк та Марічка Кошелінська-Мартинюк називають альбом «усамітненим».

Робота над Річка V. Дорога на Буркут розпочалася ще у 2020 році в умовах карантинних обмежень і була способом «творчого існування в ізоляції».

«Нам хотілося отримати повноту звучання з такою малою кількістю рук, додати простору, а водночас зберегти акустичну основу. Головні інструменти, які використовуємо, — це бандура і кахон, але на бандуру нашаровуються звукові ефекти, що підкреслюють її “космічний” потенціал. Крім того, в піснях звучить укулеле, мандоовна, металофон, дарбука», — розповідає Віктор Мартинюк.

Засновники гурту Віктор Мартинюк та Марічка Кошелінська-Мартинюк

Музканти кажуть, що, що «подорож як спосіб примирити себе зі світом, виміряти його собою, вмістити його в собі, а себе в ньому», відтак образ дороги став провідним для альбому:

«Зупинившись дорогою на кілька днів у Вижниці, Леся якось піднялася на гору Німчич, звідки побачила “при заході сонця щось таке гарне і срібне, як мрія, – кажуть, що зветься Ростоки, але я думаю, що то ніяк не зветься і що його вже тепер там нема, бо щось такого може показатись тільки раз і зникнути, а вже якби хто вдруге хотів би те саме побачити, то не знайшов би”. Та чи не є такою ж зникомою мрією всяка подорож? І чи не є ця побачена мрія відображенням чогось усередині нас самих? Ми не можемо пройти чужий шлях, лише свій власний. І побачене в дорозі є лише нашим досвідом, адже всяка мандрівка починається всередині нас самих, хоч би чиїми слідами йшли».

Альбом також можна послухати на YouTube Music.


Три кроки в ніч — гурт, що утворився 2013 року. Його заснували музиканти Марічка Кошелінська-Мартинюк (вокал, бандура, фортепіано) і Віктор Мартинюк (перкусія, мандоліна), а згодом до них доєднався літературознавець та духовик Данило Ільницький (англійський ріжок, гобой, сопілка, блокфлейта) і гітарист Олександр Міхаліцин.

У 2015 році гурт опублікував альбом колискових пісень Ковдронька, а з 2016 року гурт почали писати музику на вірші як сучасних поетів і поетес, так і класиків . Наприклад, у 2019 року презентували мініальбом Висока вода.

Читайте також: Так звучить любов: українські вірші, покладені на музику

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024