Головна
>
Новини
>

«Неповага до людей»: Мінкульт відреагував на критику бронювання працівників цирку

«Неповага до людей»: Мінкульт відреагував на критику бронювання працівників цирку

9 березня виконувач обов’язків міністра культури Ростислав Карандєєв на своїй фейсбук-сторінці написав допис, у якому пояснює доцільність бронювання від мобілізації працівників цирків, ЗМІ та інших закладів. Критику в сторону такого рішення він назвав неповагою до працівників культури. 

«Обурив хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа. Це звичайна неповага до людей сфери, які чесно і якісно роблять свою роботу, примітивна оцінка їх суспільного значення, як і в цілому значення культури в країні, що воює. Як можна робити висновки про важливість закладу культури тільки за його назвою?», — йдеться в дописі. 

Що передувало допису? 

8 квітня народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що до списку підприємств, які вважаються критично важливими для забезпечення життєдіяльності населення під час мобілізації, внесли пересувний цирк України. Це рішення Мінкульту спричинило обурення у соціальних мережах. 

Статус критично важливих підприємств підтвердили також каналам телемаратону «Єдині новини», іншим медіа, театрам, оркестрам, культурним вишам, а також державним цирковим закладам. 

Карандєєв у своєму дописі наголосив, що державне підприємство «Дирекція пересувних циркових колективів України» — «не вуличне шапіто, як хтось малює у своїй уяві, а професійний колектив висококласних майстрів своєї справи» і є єдиним закладом, який проводить вистави у найвіддаленіших громадах, де люди не мають можливості відвідувати культурні заходи.

У своєму дописі від також повідомляє, що «Дирекція пересувних циркових колективів України» подала на бронювання лише 14 людей, що є менш ніж 10% від загальної кількості колективу. Карандєєв розповідає, що 11 місяців на рік підприємство перебуває на гастролях, виїжджає на деокуповані території, проводить показ вистав в госпіталях, в укриттях, непристосованих приміщеннях. 

«Обов’язок влади — забезпечити сталість та хоча б мінімальну спроможність функціонування такого колективу, як і кожного іншого закладу культури, який, не зважаючи на виклики війни, не припинив свою діяльність, не розбігся по закордонах, а відповідально виконує своє мистецьке мобілізаційне завдання», — коментує Карандєєв


Читайте також: Як звучить Миколаївщина

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024