Головна
>
Новини
>

УКФ перенаправив понад 80% бюджету на ЗСУ

УКФ перенаправив понад 80% бюджету на ЗСУ

У зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну, Український культурний фонд (УКФ) спрямував частину бюджету, а саме — 583 281 мільйонів гривень на забезпечення потреб Збройних сил України.

Таке рішення ухвалили Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 березня 2022 року №245.

Ці кошти були передбачені на реалізацію культурно-мистецьких проєктів у 2022 році, однак грантовий сезон-2022 призупинено до «остаточної перемоги над російськими окупаційними військами».

Загалом на забезпечення функціонування Українського культурного фонду, зокрема здійснення Фондом заходів з підтримки проєктів у 2022 році було виділено 703 мільйони гривень.

В УКФ повідомили, що незабаром вони зв’яжуться з грантоотримувачами, проєкти яких пройшли технічний відбір, а також з експертами, які здійснюють оцінювання проєктів і роз’яснимо подальші кроки нашої спільної роботи.

«Водночас Український культурний фонд продовжує свою роботу щодо боротьби з російською агресією, підтримкою наших захисників. Тримаємося разом, нікого не кидаємо напризволяще та продовжуємо боронити країну кожен на своєму фронті», – зазначив виконавчий директор УКФ Владислав Берковський.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024