Головна
>
Музика
>

Гурт Ukiez випустив таємничий детективний кліп

Гурт Ukiez випустив таємничий детективний кліп

Український гурт Ukiez презентував відеокліп на трек Twin Styx, яким запрошують у подорож таємничим містечком Твін Стікс.

Відео зняте у жанрі «містичного поліського детективу». Події фільму розгортаються у Твін Стіксі. Там троє агентів працюють над справою «мертвого козацького дембеля», якого знайшли на березі Snoqualmie River замість Лори Палмер. В цій історії також немає «агента Купера», натомість є «інспектор дільничний».

Детективи переходять межу між світами й опиняються в зоні між загадковим світом українського Полісся та американським світом Twin Peaks Девіда Лінча.

«Трансцендентальний пошук у провінційному генделику, де місцеві справляють поминки, портрет Кучми на стіні старої хати, касетний диктофон сповнений похмурих історій, поліцейські пончики і поліський Боб, що затягує агентів у петлю часу. Смерть підбирається до них ближче з кожним її витком. Символізм 90-х,  Лінчевська містичність та архаїчний дух Полісся гіпнотизують вас з екрану. Це і є український Twin Styx, віднині кожен може опинитися в ньому і пережити його разом з Ukie’z», — йдеться в описі містичної короткометражки.


Ukiez / Юкіз — це музично-мистецька формація, до складу якої входять художник та письменник Іван Семесюк з гурту Пирятин, ведучий Богдан Буткевич та скрипаль Дмитро Данов. Музиканти орієнтуються на американську музичну традицію, та додають до неї впізнаваний український дух.

Читайте також: 21 найкращий український альбом 2021 року

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024