Головна
>
Новини
>

Реакція українських музикантів на збройну агресію Росії проти України

Реакція українських музикантів на збройну агресію Росії проти України

21 лютого, президент Росії Володимир Путін «визнав незалежність «луганської та донецької народних республік», а також підписав відповідний указ з так званими очільниками цих «республік». Такими діями Росія повністю відмовилась від «Мінських угод» та вийшла з них. Також це означає, що тепер Росія офіційно може розміщувати свої війська на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Реакція українців та світової спільноти була миттєвою. Зокрема, українці у соцмережах закликають одне одного не панікувати та підтримувати армію, а частина російськомовного населення почала активний перехід на українську мову, мотивуючи це тим, що мова це безпека.

Ця тема не оминула й наших зірок: хтось чітко описує позицію, закликає донатити на користь української армії, сам передає гроші у благодійні фонди та навіть вступає до лав територіальної оборони, інші  публікують сторіс з емоджі-прапорцями та пишуть про те, як прагнуть миру. Зреагували й ті, хто зазвичай не підіймає подібних тем на своїх сторінках у соцмережах. Реакції українських артистів ми зібрали в цьому матеріалі.

Вступ до територіальної оборони

Олександр Положинський підписав контракт на проходження служби в силах тероборони. Також до тероборони вступив Тарас Тополя та гурт «Антитіла» у повному складі.

Пісні

Агресія Росії сприяє і творчому процесу: репер Badbok з гурту Твій Бог сьогодні п’яний випустив Пісню про смерть Путіна.

Ігор Сидоренко з гурту Stoned Jesus поділився у соцмережах безіменною піснею про росіян.

Стас Корольов випустив годинну версію пісні Rage.

«За численними внутрішніми запитами після історичної промови йобнутої людини на ім’я Вова», написав Корольов.

Концерти та стріми

Океан Ельзи зробили спонтанний виступ на Пішохідно-Велосипедному мосту в Києві, на якому посеред дня зібрали кілька сотень людей.

Агенція kontrabass promo, що організовує концерт Our Atlantic (відбудеться в цей четвер у київському Caribbean Club), вирішила віддати усі зароблена організаторські гроші за цей виступ у фонд «Повернись живим».

На зображенні може бути: 4 людини, у приміщенні та текст

Реакції у соцмережах

Каша Сальцова (Саша Кольцова), фронтвумен гурту Крихітка
Євген Галич, фронтмен гурту O.Torvald
Гурт Cloudless
Олександр Положинський

Також своєрідно відреагував SunSay, який напередодні опублікував анонс свого російського туру в соцмережах. Наразі пости про тур у всіх соцмережах видалені, проте квитки на концерти досі продаються.

Юлія Юріна (ексучасниця Yuko, яка будує сольну кар’єру) через це скасувала реліз обіцяного EP, який мав вийти цієї п‘ятниці.


Читайте також: «Музика поза політикою?» — що думають українські музиканти про висловлювання на резонансні теми.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024