Головна
>
Література
>

УІК назвав українські книжки, переклад яких підтримає у 2023 році

УІК назвав українські книжки, переклад яких підтримає у 2023 році

Український інститут книги (УІК) оприлюднив перелік книжок, які потрапили у програму підтримки перекладів творів української літератури іншими мовами. Про це йдеться на офіційному сайті організації.

В інституті звзначають, що на конкурсний відбір видавці подали 121 заявку. 15 заявок було відхилено, бо вони не відповідали кільком пунктам з Положення про програму підтримки перекладів, а заявники не мають змоги реалізувати проєкти в оголошені терміни.

106 заявок, які відповідають вимогам програми, було надіслано членам Експертної ради з відбору проєктів. До участі в програмі підтримки перекладів потрапило 77 книжок.

Зокрема, до переліку потрапили три книжки Сергія Жадана: Anarchy in the UKR, яку перекладуть італійською, «Ворошиловоград» у перекладі швецькою, іспанською та хорватською, «Хлібне перемир‘я», що перекладуть англійською. Також у списку є книжка «Польові дослідження з українського сексу» Оксани Забужко, які мають перекласти на іврит і на естонську.

У перекладі болгарською має вийти книжка Вікторії Амеліної «Синдром листопаду, або Homo Compatiens», а в перекладі грузинською — «Точка нуль» Артема Чеха.

До програми підтримки також потрапили книжки Ірини Цілик («Глибина різкості»), Юрія Винничука та Андрія Куркова («Ключі Марії»), Євгенії Кузнєцової («Драбина»), Тамари Гундорової («Книги Сивіли»), Андрія Содомори («Сльози і усміх речей») та інші.

Повний список творів, які потрапили в програму підтримки перекладів, читайте за посиланням.

У межах підтримки проєкту УІК відшкодує витрати на придбання прав на переклад твору або сплату роялті, переклад твору і його видання — редакційне опрацювання, підготовка оригінал-макета, створення електронного видання.


Читайте також: Український інститут книги закликає провести мовчазну акцію, щоб придбати книжки в бібліотеки

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024