Головна
>
Новини
>

Створено Фонд розвитку української музики: що це та навіщо?

Створено Фонд розвитку української музики: що це та навіщо?

22 вересня  Олег Ходачук (продюсер Без Обмежень) та Роман Муха (колишній продюсер каналу М2) заснували Фонд розвитку української музики. Свою діяльність фонд направить на всебічну підтримку українського музичного продукту, зокрема, фінансову.

Ідейним засновником проєкту є Роман Муха. Ось, як він описує проблематику створення фонду на своїй сторінці у Facebook:

Головний дефіцит в Україні не креативний, а ресурсний. Більшість молодих артистів, які усвідомлюють обсяг капіталовкладень просто відступають перед реалізацією артистичних мрій. Деякі сміливці починають кар’єру, але з часом виснажуються ресурсно і зникають навіки. Ще частині артистів вдається пробитись на велику сцену, але вони так і не досягають фінансового успіху оскільки вкладають більше ніж отримують назад від ринку. 

За останні роки накопичилась величезна кількість пісень, які створені авторами, композиторами та музикантами, але вони ніколи не побачать світ через відсутність ресурсів для їх студійного запису.

В кращому випадку ці пісні залишаються в комп’ютерах у вигляді «демо варіантів». Але ще частіше вони затираються і забуваються в головах музикантів та композиторів.

Діяльність Фонду Розвитку Української Музики спрямована на популяризацію української сучасної музичної культури, а також на зменшення культурних втрат української нації в музичній сфері.

Автори проєкту уже розробили план дій на перший рік діяльності Фонду. Плануються різні освітні, комунікаційні та ресурсні програми, концепції, конкурси та інші активності.

Перші роки роботу Фонду будуть зосереджені саме в сфері популярної музики, оскільки зараз в ній є нереалізований потенціал. А крім того, популярна музика має вплив на максимально можливу аудиторію. А як відомо більшості з вас, українська масова аудиторія, яка виросла на традиціях радянської та російської музики, досі нічого не знає про українську популярну музику.

За новинами, пов’язаними з діяльністю Фонду Розвитку Української Музики можна слідкувати на сторінці проєкту у Facebook.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023