Головна
>
Музика
>

У Львові назвали переможницю Національного проєкту «Українська пісня 2020»

У Львові назвали переможницю Національного проєкту «Українська пісня 2020»


«Українська пісня / Ukrainian Song Project 2020» замість «Арени Львів» проходила у Львівській опері у форматі спецпроєкту: без глядачів у залі, зате із масштабною телезйомкою.

«Українська пісня / Ukrainian Song Project» п’ятий рік поспіль підтримує молодих артистів. Переможницею 2020 року стала співачка Shy із піснею Цілуй мене. Призом для співачки стане запис та продюсування пісні на студії FOXXSTUDIOS, зйомка відеокліпу. Команда «Української пісні» також обіцяє підтримувати Shy медійно та менеджментом.

Цього року у проєкту було п’ять фіналістів: Shy, Edgar&Emma, Vidverto, Jane та Uliana Royce. Артистів відібрали у фінал із близько 300 заявок, що надійшли з усієї України (найбільше – з півдня та сходу, а також з міста Київ). Фаворита визначало експертне журі: організатор і генеральний продюсер проєкту «Українська пісня / Ukrainian Song Project» Тарас Курчик, музичний продюсер телеканалу «Україна» і «Музична Платформа України» Геннадій Вітер, генеральний продюсер радіохолдингу «ТАВР Медіа» Віталій Дроздов, виконавчий директор «Українська пісня / Ukrainian Song Project», засновник Kontramarka.ua і лейблу «Контрамарка» Олександр Порядченко і музичний продюсер Вадим Лисиця.

Звісно ж, карантинні обмеження щодо концертів та фестивалів вплинули на проєкт «Українська пісня / Ukrainian Song Project». Планувалося, що п’ята, ювілейна, «Українська пісня» відбудеться 15 серпня на «Арені Львів». Але все ж довелось шукати для неї новий формат. Відтак через пандемію та карантин цьогорічний проєкт відбувся як спецпроєкт — на сцені Львівської опери у форматі телезйомки, без глядачів у залі. Увечері 24 серпня, у День Незалежності України, «Українську пісню» покаже телеканал «Україна», у шоу «Музична платформа».

Окрім фіналістів, на сцені проєкту виступили також зіркові хедлайнери: Без Обмежень, TAYANNA, Геннадій Вітер, Арсен Мірзоян, Jerry Heil, Злата Огнєвіч, NAVI, Артем Пивоваров, М’ята, Grohotsky, Ірина Федишин, SAMVEL, разом зі своїми україномовними піснями. Навіть попри зміну формату місія «Української пісні» залишається незмінною: пошук і популяризація молодих артистів з різних міст України, а також підтримка і промоція україномовної музики в Україні та у світі.

«Українська пісня / Ukrainian Song Project» – це насамперед стартовий майданчик для талановитих виконавців, — розповідає генеральний продюсер Національного проєкту «Українська пісня / Ukrainian Song Project» Тарас Курчик. – Серед сотень конкурсних заявок ми обрали найобдарованіших – і ці щасливчики отримали шанс виступити разом із зірками медіапростору нашої країни. А вже 24 серпня в ефірі телеканалу «Україна» подарують багатомільйонній телеаудиторії справжнє свято української пісні.

Свій 5-річний ювілей «Українська пісня / Ukrainian Song Project» таки відсвяткує, але через рік. Уже відомі дата і місце — 14 серпня 2021 року на «Арені Львів». 

Нагадуємо, премія порталу rap.ua, Rap.ua Awards 2020, оголосила номінантів та буде проходити в онлайн форматі.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024