Головна
>
Музика
>

20 історій українських жінок, які рятувалися від війни або вирішили залишитися: дивимося кліп на пісню Kolyskova Валентини Левченко

20 історій українських жінок, які рятувалися від війни або вирішили залишитися: дивимося кліп на пісню Kolyskova Валентини Левченко

Ой ходить сон коло вікон — українська народна колискова, яку вирішила осучаснити українська співачка, авторка проєкту Zitkani Валентини Левченко. Разом із піснею Kolyskova Левченко презентувала кліп.

Це відео — присвята українським жінкам, які через повномасштабне вторгнення Росії повинні були залишити свої домівки, рятуючись від війни й не завжди знаючи де вони будуть ночувати наступної ночі. Цим кліпом виконавиця хоітла показати обличчя реальних жінок, яких називають біженками або переселенками, хотіла, щоб їх історії стали відомі.

Робота над піснею тривала майже пів року, а у відео участь взяли 20 українських жінок.

Валентина Левченко тривалий час подорожувала у Бразилії, а з початком повномасштабного вторгнення, перебуваючи за кордоном допомагала з евакуацією українським жінкам.

«Щодня я не спала та переживала кілометрові черги на кордоні разом з усіма цими жінками. Перевіряла безпеку доріг, стежила за повітряними тривогами, починала день з десятків повідомлень “ви живі?”, шукала місця для ночівлі. Одного разу подумки проспівала колискову і зрозуміла, що її текст дуже співзвучний з тим, що переживають мільйони українських матерів. Усі  вони мріють  про “хатинку теплесеньку”, але спати їм і досі часто доводиться де пощастить», — розповідає Валентина Левченко.

Робота над піснею тривала майже пів року. Аудіо записали навесні у Бразилії за участі місцевих вокалісток, які заспівали українською.

Режисер кліпу — Олексій Тараненко («Я працюю на цвинтарі»). Він керував процесом знімання дистанційно із Києва, а головні героїні відео фільмували свої історії у Німеччині, Італії, Австрії, Болгарії, Польщі, Великої Британії та Угорщині. Загалом зйомки тривали 5 місяців.

Участь у кліпі взяли 20 українських жінок, серед них: Олена, яка подолала 6-годинний шлях крізь темряву до кордону; Світлана, яка бігла від ракетних атак; Аня, яка пережила облогу «Азовсталі».

«По роботі я неодноразово була на «Азовсталі». Вдягала спецодяг, ходила по цехах. Тому чекала звільнення полонених з особливим болем. А коли дізналася історію Ані Зайцевої, дружини азовця, яка провела у сховищі «Азовсталі» 65 діб і досі чекає чоловіка з полону — дуже захотіла, аби вона стала частиною нашого відео»,  — розповідає співачка.

Пісня Ой ходить сон коло вікон уже доступна на всіх стримінгових сервісах. Гроші від її прослуховування буде перераховано фонду Help in Mukachevo, що опікується будинком сиріт з окупованих територій.


Читайте також: «7 років, 12 пісень, безліч емоцій»: слухаємо третій повноформатний альбом гурту «Був’є»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024