Головна
>
Кіно
>

«Вірність квірності»: Takflix випускає ЛГБТІК+ добірку українського короткого метру

«Вірність квірності»: Takflix випускає ЛГБТІК+ добірку українського короткого метру

З нагоди Місяця Гордости онлайн-кінотеатр Takflix випускає добірку короткого метру «Вірність квірності». До неї увійшло вісім українських ЛГБТІК+ фільмів. Це вісім історій про українців і українок зі спільноти ЛГБТІК+, які залишаються вірними собі, попри засудження близьких, суспільний тиск і російську воєнну агресію. 

 «Своїми життєвими стратегіями та мистецькими практиками герої добірки доводять: права не дають — права беруть. Як союзниці та союзники ЛГБТКІА+ ми закликаємо всіх солідаризуватися в побудові нової рівноправної України», — говорить команда Takflix.

Фільми, що увійшли в добірку:

«Сімеїз»

Фільм-колаж Антона Шебетка про підпільний гей-курорт на південному березі тимчасово окупованого Криму. У 70-80-х Сімеїз був чи не єдиним місцем, де могли відпочити нудисти. А з 1990-х курорт став важливим місцем зустрічі представників ЛГБТК+ спільноти. Через військову агресію та гомофобні закони російської федерації пам’ять по Сімеїз залишається у старих відео та фото.

«З любов’ю, Коптєв»

Фільм Єлизавети Шестньової відтворює один із показів театру «Орхідея» під керівництвом Михайла Коптєва — марґінального треш-дизайнера з Луганська. 

«Ваша Мішель»

Документальна стрічка Олени Сіятовської про трансгендерну дівчину Мішель, яка мріє стати моделлю. Під час поїздки до родини на Львівщину вона намагається розібратися, чого хоче насправді.

«Це побачення»

Роудмуві Надії Парфан про столицю країни, в якій триває повномасштабна війна, але не припиняється життя у всіх його проявах. На світанку по Києву з шаленою швидкістю мчить авто. За кермом — військова парамедикиня, чиї права на партнерство досі не захищені.

«Чорний пес»

Стрічка Нікіти Зарха розповідає про камінг-аут молодого поета Льови. Хлопець закохується у свого колегу Гошу і починає задумуватися, чи може ця прихильність бути взаємною.  Під час нічного відпочинку в придорожньому барі Льова вирішує відкритися.

«Котики»

Інтимний короткий метр Жанни Озірної про закоханих жінок, які ведуть розмову про невизначене майбутнє. Їхні мрії про материнство впираються у консервативні суспільні норми та порушення прав квір-людей. 

«Qirim»

Cтрічка Катерини Храмцової розповідає про небінарну військову Антоніну Романову (займенники: вона/її). Антоніна брала участь у діяльності кримських татар та протесті Євромайдану, а з 25 лютого 2022 року доєдналася до лав Збройних Сил. 

«У мене є друг»

Україномовний квір-фільм Дмитра Мойсеєва 2009 року. Важкохворий Олег не має в житті нікого, окрім друга Жеки. Той має сумбурне життя, але навіть у таких обставинах намагається назбирати гроші на допомогу другу. Фільм доступний тільки для членів Товариства Takflix.

Кадр із фільму «У мене є друг»

Переглянути добірку «Вірність квірності» можна за посиланням.

50% з кожного квитка Takflix передає творцям кіно, 10% — на прайд-збір на 4 мільйони гривень для захисників та захисниць України. Зібрані кошти направлять фондам «Shields Ukraine», «OrcBusters», «Волонтерська»,  «Птахи» та об’єднанню «Українські ЛГБТ-військові за рівні права».


Читайте також: «Тачки», озвучка VS дубляж та труднощі перекладу. Олекса Негребецький про те, як змінився дубляж за 18 років, мову та якими мають бути перекладачі

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024