Головна
>
Музика
>

Гурт Vivienne Mort випустив перший за шість років альбом. Слухаємо «Фата»

Гурт Vivienne Mort випустив перший за шість років альбом. Слухаємо «Фата»

30 серпня гурт Vivienne Mort презентував концептуальний альбом Фата. До альбому увійшло 13 треків й умовно його можна поділити на три частини: усвідомлення та адаптація до нової реальності, прощання зі старою реальністю та розквіт почуттів, пошук себе та віри в майбутнє. Музиканти кажуть, що слухач разом із героїнею проживе перетворення, які відбувалися в її свідомості протягом двох років війни. 

Назва альбому має два значення:

  • головний убір нареченої, який закриває її від усього світу і який вона знімає, звільняючися. Фата — символ покірності та обіцянки коритися своєму чоловікові;
  • доля, жереб. Україна не може переобрати свій жереб через територіальні умови. Попри фатальне сусідство з імперією загарбників, вона прийняла свою «fata» гідно, не бажаючи бути «нареченою нелюба», вступивши в боротьбу з найбільшим світовим злом.

«Цей альбом — наша спроба чесно й безкомпромісно відрефлексувати на події останніх двох років та відобразити стан української душі в темний час, її біль та її надії. Якщо все вдасться, цей альбом має принести слухачам відчуття, що музика опрацювала свій навколишній та внутрішній світи й поділилася з ними правдивими висновками, не піклуючися про те, які результати їй це принесе», — каже фронтвумен Даніела.

Гурт наголошує, що всі пісні в цьому альбомі обʼєднані єдиним задумом і стоять у такому порядку невипадково, тож для глибшого сприйняття пропонують послухати альбом від початку і до кінця.

А тим, хто любить всьому надавати символічного значення, пропонують дочекатися вечора і послухати Фату одночасно: «30 серпня о 20:00 влаштуємося зручно на подвірʼї, балконі, терасі або на підвіконні, і відчуємо, що, де б ми не знаходилися — нас обʼєднує одне небо. Відкладемо всі гаджети, абстрагуємося від сторонніх думок і вирушимо разом у музичну подорож».

Окрім традиційних для Vivienne Mort інструментів (клавішні, ударні, бас-гітара) на альбомі можна почути цимбали, ліру, деревʼяні та мідні духові, гітари, перкусію та народний вокальний квартет.

Саундпродюсер — Сергій Любінський, який також працював над альбомами театр Pipino, Rosa та Досвід.

Автор обкладинки — український художник Євген Якшин. Він також є автором обкладинки альбому Досвід та дизайнером платівки «Вибране».

А вже в листопаді відбудеться концертний тур містами України з презентацією альбому.


Читайте також: Як Козак Сіромаха в безквитковий тур селами України поїхав

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024