Головна
>
Новини
>

Помер Влад Ляшенко, співзасновник лейблу «Іншамузика» та арт-директор Bel Etage

Помер Влад Ляшенко, співзасновник лейблу «Іншамузика» та арт-директор Bel Etage

Сьогодні, 3 березня, директор квиткового оператора Concert.ua повідомив у своєму фейсбуці, що помер Влад Ляшенко — український продюсер, співзасновник лейблу альтернативної музики «Іншамузика», колишній арт-директор клубу «Бінго» та останнім часом арт-директор клубу Bel Etage. За словами Феліксова, Владу стало погано на роботі під час зустрічі з клієнтом. Інформацію підтверджує концертний організатор Євген Кібець.

Редація LiRoom висловлює співчуття рідним та близьким Влада. Він відіграв надзвичайно важливу роль в історії української музики.

Влад Ляшенко заснував лейбл «Іншамузика» разом із режисером Віктором Придуваловим у 2006 році. Лейбл відіграв ключову роль для становлення української альтернативної сцени у нульових, зокрема його підписантами були такі гурти як ТОЛ, АННА та Stoned Jesus.

Ляшенко також був співзасновником та організатором найбільшої альтернативної музичної премії — Best Ukrainian Metal Act. Довгий час Влад також був арт-директором клубу «Бінго», у якому традиційно відбувалися найбільші альтернативні концерти в Україні.

Також Влад заснував українське онлайн-радіо альтернативної музики «Субмарина», керував концертним залом MonteRay у Києві. Останнім часом працював арт-директором клубу Bel Etage, який належить Concert.ua.

«Влад — визначна людина для української музики. Він розвивав андеграунд тоді, коли здавалося, що це нікому не потрібно. Через нього пройшли ледь не всі помітні альтернативні гурти. Він ніколи не боявся відстоювати свою думку, через що неодноразово мав конфлікти всередині тусовки, але все це завжди було заради розвитку музики. Усе своє життя він присвятив розвитку української альтернативи. Це величезна втрата для індустрії», — головред LiRoom Олексій Бондаренко.

Фото обкладинки: Оля Закревська

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024