Головна
>
Новини
>

Засновник центру “ДАХ” Влад Троїцький отримав премію імені Василя Стуса

Засновник центру “ДАХ” Влад Троїцький отримав премію імені Василя Стуса

Театральний режисер, засновник центру сучасного мистецтва ДАХ, фестивалю ГогольFest та музично-театральних проектів ДахаБраха, Dakh Daughters, Nova Opera і ЦеШо Влад Троїцький став лауреатом премії імені Василя Стуса у 2019 році. Про це повідомляє ПЕН.

Pen Ukraine

«Василь Стус – це людина, яка не боялася бути незручною. Бути незручним – це не завжди безпечно. Але, можливо, саме на таких долях формується дух нації і країни. Це велика людина. І бути нагородженим цією премією – велика честь для мене»,  – зазначив під час церемонії нагородження Влад Троїцький.

Зазначається, що лауреат премії отримав грошову винагороду та оновлену статуетку, макет якої розробив київський дизайнер Дмитро Покрасьон.

Кандидатів на здобуття премії 2019 року висувало журі, у складі якого: голова журі, публіцист, член-засновник Української Гельсінської групи Мирослав Маринович, письменник, президент Українського ПЕН Андрій Курков, єпископ Української греко-католицької церкви Борис Ґудзяк, польська публіцистка Боґуміла Бердиховська, дослідниця, професорка НаУКМА та Варшавського університету, віцепрезидентка Українського ПЕН Оля Гнатюк, есеїст та перекладач Юрко Прохасько, декан Києво-Могилянської бізнес-школи Олександр Саврук, літератературознавиця Елеонора Соловей, директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус та головний редактор видавництва Дух і Літера Леонід Фінберг.

Pen Ukraine

Премія імені Василя Стуса була заснована 1989 року Українською асоціацією незалежної творчої інтелігенції на чолі з Євгеном Сверстюком. Її вручають літераторам, митцям, режисерам, музикантам, культурним менеджерам за внесок в українську культуру й стійкість громадянської позиції. Починаючи з 2016 року, Український ПЕН, Києво-Могилянська Бізнес-Школа та видавництво Дух і Літера продовжили цю ініціативу.

Нагадаємо, з нагоди 15 річчя гурту ДахаБраха український продакшн SKYDIVEFILM PRODUCTION знімає документальний фільм «ДахаБраха.Шлях».

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024