Головна
>
Новини
>

Тепер офіційно. Зареєстровано Всеукраїнську музичну профспілку

Тепер офіційно. Зареєстровано Всеукраїнську музичну профспілку

Тепер права працівників музіндустрії будуть захищатися офіційно.

Музиканти та працівники музичної індустрії зареєстрували «Всеукраїнську професійну спілку працівників музичної індустрії».

23 червня було проведено установчі збори, де зібралося 16 представників обласних організацій. Вони затвердили створення Всеукраїнської музичної профспілки. Організатори кажуть, що це ознака повноліття музичної індустрії. Вона доросла до того, щоб повноцінно спілкуватися з державою та захищати свої інтереси у правовому полі. У планах засновників є захист авторських прав, створення сучасного законодавства, інвестиційного клімату, податкової політики та інші питання, що турбують працівників індустрії.

Всеукраїнська музична профспілка

Голова профспілки, продюсер Михайло Ясинський, коментує цю подію так:

Проблеми сьогодення стали підґрунтям для стщворення «Всеукраїнської професійної спілки працівників музичної індустрії», яка об’єднала у собі артистів, продюсерів, авторів, прокатників сценічного обладнання, організаторів фестивалів та ін.  Музична Профспілка має широкі повноваження, як для захисту її працівників, так і для глобального розвитку галузі. Власне, першим кроком стало подання до Верховної Ради України пропозиції про створення профільного підкомітету. Другим кроком буде розробка програми розвитку Музичної індустрії на 5 років, яку Профспілка запропонує державі. Над стратегією будуть працювати експерти, які працюють в Музичній індустрії не один рік і знають про всі її недоліки, але в нас є й сильні сторони, адже в Україні є дуже багато талановитої молоді, для розвитку якої треба створити сприятливу еко-систему в шоу-бізнесі.

До профспілки уже доєдналися продюсер Михайло Ясинський, заступник голови Профспілки та правознавець Ганна Степаненко, співачка Оля Полякова, яка є членом правління, режисер Алан Бадоєв, продюсер Юрій Нікітін, директор і співвласник музичного видавництва Best Music Мар’яна Вороніна, музикант та засновник LiRoom.com.ua Олексій Бондаренко, продюсер та звукорежисер Вадим Лисиця, голова всеукраїнської асоціації дистриб’юторів, виробників і продавців професійного звукового та світлового обладнання Ольга Кушпитовська, співачка та автор пісень Тетяна Решетняк (TAYANNA), засновниця форуму концертної індустрії Kyiv Music Days Євгенія Стрижевська, директор музичної PR/Digital агенції «Много воды» Олександр Варениця, промоутер та організатор фестивалів Ростислав Кулик, музикант, саунд-продюсер та автор пісень проекту Cape Cod Максим Сікаленко та ін.

Наразі Всеукраїнську музичну профспілку представляють осередки у 16 областях. Члени Профспілки наголошують, що вона відкрита для артистів, музикантів, авторів пісень, продюсерів, промоутерів, прокатників сценічного обладнання, організаторів музичних фестивалів та інших представників індустрії.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024