Головна
>
Новини
>

Вікіпедія проводить конкурс статей про музику

Вікіпедія проводить конкурс статей про музику

З 1 по 30 червня Вікіпедія проведе конкурс статей про музику. Його мета — покращити висвітлення музичних тем у Вільній енциклопедії. Організатором є громадська організація «Вікімедіа Україна».

«Основною метою проведення цього конкурсу є наповнення української Вікіпедії статтями про музику, — зауважує ініціаторка конкурсу Юліана Царук. — Зараз в найпопулярнішій енциклопедії всього приблизно 29 000 статей про музику, що становить менш як 4% всіє кількості статей. Якщо порівняти з нашими сусідами, польською Вікіпедією, це більші ніж вдвічі менше (приблизно 70 000, понад 5% всіх статей в польській вікі)».

Для того, щоб взяти участь необхідно створити нову або суттєво доповнити наявну статтю про теорію музики, композиторів, виконавців тощо з використанням конкурсного шаблону. Їх оцінювання буде проходити за наступними критеріями: відповідність і розкриття теми, оформлення та розмір статті. Серед членів журі композитор і засновник Вікіпроект:Музика Андрій Бондаренко, музикознавці Григорій Ганзбург, Юрій Булка, Стефанія Олійник, організаторка концертів Ляна Мицько та активні автори статей у Вікі.

Переможцями конкурсу стануть два користувачі, які отримають приз у 5000 грн. Також, будуть оголошені додаткові номінації, переможці яких теж отримають цінні призи.

Нагадаємо, що нещодавно ми запустили бета-версію Бази даних українських музикантів та альбомів. Прочитати навіщо ми це зробили та як нам можна допомогти можна за посиланням.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024