Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Я, Ніна» Марисі Нікітюк

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Я, Ніна» Марисі Нікітюк

7 вересня у прокат вийде фільм «Я, Ніна», режисерки Марисі Нікітюк. Фільм знятий за мотивами особистої історії української телеведучої та журналістки Яніни Соколової та був задуманий як байопік. 9 серпня творча команда фільму випустила офіційний трейлер до стрічки.

Лірум є інформаційним партнером фільму.

Фільм «Я, Ніна» розповідає про успішну телеведучу Ніну Сокіл. Вона — сильна особистість, яка має славу, любов, кар‘єру та шанувальників. В одну мить фатальна новина руйнує все, про що мріяла головна героїня. Саме ця перешкода змусить її зрозуміти, хто вона насправді, і що є найважливішим у житті.

Офіційним саундтреком до стрічки стала пісня Сьомий день гурту Друга Ріка. Фронтмен гурту Валерій Харчишин з’являється у фільмі в камео.

У головній ролі дебютувала психологиня, блогерка й акторка Ксенія Хижняк. Також у фільмі зіграли Олексій Тритенко, відомий за ролями у фільмах «Мирний-21» та «Я працюю на цвинтарі». Нині він служить у ЗСУ. Також зіграли Максим Панченко, який знімався у фільмі «Червоний. Без лінії фронту» та Ігор Колтовський, відомий за ролями у картинах «Погані дороги», «І будуть люди» та «Червоний».

Режисерка стрічки Марися Нікітюк також відома за своїм попереднів фільмом «Коли падають дерева». Фільм був учасником Берлінале і найкращим дебютом 2018 року за версією Національної премії кінокритиків «Кіноколо».

Світова прем’єра фільму відбулася на Tallinn Black Nights Film Festival, який входить до переліку 15 найпрестижніших кінофестивалів у світі. Також його показали на німецькому кінофестивалі в Мюнхені. Також «Я, Ніна» був фільмом-відкриттям міжнародного кінофестивалю «Миколайчук Open», на якому відбулася українська прем’єра картини.

Кінокритик Ігор Кромф відгукнувся про цей фільм так:

«”Я,Ніна” стає вдалим для Нікітюк артмейнстрімним експериментом, який однозначно буде цікавий широкій аудиторії та точно викликатиме рефлексії після показу».

Повну рецензію на фільм можна прочитати за посиланням.


Марися Нікітюк — українська сценаристка та режисерка короткометражних і повнометражних фільмів. Працювала журналісткою, публіцисткою, театральною критикинею. Її повнометражні фільми: «Коли падають дерева», «Сансара. Сон метелика», «Додому» та «Брат Олень». Серед короткометражок: «В деревах», «Мандрагора» та «Сказ». Фільми за сценаріями Нікітюк брали участь у престижних міжнародних фестивалях у Локарно, Клермон-Феррані, у «Золотому абрикосі», Одеському МКФ та інших.


Читайте також: Фільм «День Незалежності» Володимира Тихого покажуть у 16 містах України

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024