Головна
>
Література
>

«Як ми назвемо цю війну?»: Ukraїner створив книгу-архів про два роки повномасштабного вторгнення

«Як ми назвемо цю війну?»: Ukraїner створив книгу-архів про два роки повномасштабного вторгнення

24 лютого команда Ukraїner відкрила передзамовлення на книгу «Як ми назвемо цю війну?». Це хроніки двох років українського опору в повномасштабній війні, які охоплять ключові події від 24.02.2022 до 24.02.2024: документальні фото, мапи бойових дій, ілюстрації, меми та інфографіки. Кожен місяць подієвої хроніки завершать тексти українських інтелектуалів: Романа Ратушного, Оксани Забужко, Артема Чеха, Віталія Портникова та інших. 

«Як ми назвемо цю війну? Наша книжка не має на це відповіді. У ній взагалі немає відповідей, але є чіткі, іноді невиправно болісні факти. Ми зафіксували правду, що допоможе осмислити й означити те, що з нами відбувається», — коментує упорядник видання Віталій Побережний.

Команда Ukraїner розповідає, що ідея створення книги з’явилася через їх прагнення писати власну історію. Автори хотіли описати події зсередини, з погляду українців, шукаючи слова для опису спільного досвіду та розповідаючи світові про фронт і тил, взаємодопомогу, міжнародну підтримку, культуру та гумор — про всі виміри життя українського суспільства у воєнний час.

Книга розпочинається з текстів Ukraїner та історика Ігоря Кромфа, які описують передумови російського нападу на Україну. Автори пояснюють, чому війна триває не два і не десять років, а значно довше, аналізуючи глибинні історичні та політичні чинники.

Видавництво Ukraїner залучило до роботи над книгою «Як ми назвемо цю війну?» фахових консультантів, щоб зберегти достовірність та об’єктивність інформації. До них увійшли: Іван Науменко, директор департаменту стратегічних ініціатив БФ «Повернись живим», та Сергій Карнаух, полковник Збройних сил України.

Передзамовити книгу «Як ми назвемо цю війну?» можна в онлайн-крамниці Ukraїner за посиланням. Вихід з друку першого накладу видання очікується на початку літа 2024 року. 


Ukraїner – це спільнота та організація, що з 2016 р. досліджує Україну та український контекст. З початком повномасштабного вторгнення Ukraїner перезапустив усі свої канали комунікації та почав висвітлювати війну та подолання катастроф, спричинених окупаційними військами.


Читайте також: 10 причин моєї ненависті й любові. Юля Юріна про українську музичну індустрію

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024