Головна
>
Новини
>

На фронті загинув актор-лялькар театру Євген Невинський

На фронті загинув актор-лялькар театру Євген Невинський

14 травня Український центр Міжнародної спілки діячів театру ляльок на своїй фейсбук-сторінці повідомив, що на фронті загинув актор, механік театральної ляльки, військовий Євген Невинський. З 27 липня 2023 року він вважався зниклим безвісти. Загибель актора підвердили результати генетичної експертизи.

Фото: UNIMA – Ukraine/Facebook

«Майже рік в нас жевріла надія, що Женя ось-ось знайдеться. Може в госпіталі, може в полоні, але живий… Але ні… Генетична експертиза підтвердила, що Євген Невинський тепер вже є нашим небесним захисником», — йдеться у повідомленні.

Євген Невинський — випускник Харківського національного університету мистецтв ім. І. Котляревського, працював провідним майстром сцени в Київському театрі ляльок на лівому березі Дніпра. Він також навчав створювати театральних ляльок студентів з кафедри мистецтва театру ляльок КНУТКіТ ім. І.Карпенка-Карого.

На початку повномасштабного російського вторгнення Невинський доєднався до лав ЗСУ добровольцем, служив у 118 бригаді. 17 травня, з Євгеном Невинським попрощались у Київському муніципальному академічному театрі ляльок на лівому березі Дніпра.


Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024