Головна
>
LP
>

Гурт Yuko випустив альбом про протистояння дівчини і соціуму

Гурт Yuko випустив альбом про протистояння дівчини і соціуму

Сьогодні, 28 листопада, гурт YUKO випустив свій другий повнофотматний альбом DURA?. Він вже є на стрімінгах: Apple Music, Google Play, Deezer та Spotify.

На альбом увійшло дев’ять пісень, традиційно народних та обрядових. Особливою є трек Sorry – перша авторська пісня, яку дует виконує разом. Головну ідею альбому найкраще пояснять самі музиканти:

«Альбом DURA? — це історія протистояння героїні і соціуму, в якому героїня вперше усвідомлює своє місце в консервативному суспільстві. Історія про конфлікт прогресивного мислення і соціальних стереотипів. На життєвому шляху героїню засуджують за її поведінку та підштовхують до нещасливого шлюбу, в якому вона страждає через чоловіка, який п’є та б’є її. З незрілої дівчини соціум робить пригнічену та змучену жінку. Тим не менш, вона зберігає здатність до переосмислення отриманого досвіду, прислухається до власних бажань і вперше починає жити так, як хоче вона сама, а не так, як того хочуть оточуючі.

Цей альбом — не декларація і не маніфест, а наше питання суспільству — чи можна назвати «дурою» людину, цінності та прагнення якої не вписуються у суспільні норми?»

Перед виходом альбому Стас та Юля презентували лайв, знятий одним кадром у просторі лейблі Masterskaya, в якому виконали по фрагменту кожного треку з альбому. Спеціальним запрошеним гостем лайву став барабанщик Ігор Бірюченко (гурт YEYO). Відео присвячено всім жертвам домашнього насильства.

Нагадаємо, що YUKO – це дует Юлі Юріної та Стаса Корольова, який випускається на лейблі Masterskaya. Майже рік тому вони презентували дебютний повноформатний альбом Ditch, який став найкращою платівкою 2017 року за версією LiRoom.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024