Головна
>
Музика
>

«Тільки не сьогодні»: Yurcash випустив пісню-рефлексію до другої річниці повномасштабного вторгнення

«Тільки не сьогодні»: Yurcash випустив пісню-рефлексію до другої річниці повномасштабного вторгнення

24 лютого, на другу річницю повномасштабного вторгнення, гурт Yurcash випустив сингл Тільки не сьогодні, який є рефлексією на події навколо. За останні два роки гурт випустив декілька пісень, присвячених темі війни: Він в ЗСУ. Вона в ТРО, В Чорне море кров Дніпром тече, Будем воювати та інші

«Це переповнена чаша моїх внутрішніх емоцій і переживань, які накопичувались упродовж цієї повномасштабної війни. Ти — “мущина”, батько, воїн і наче маєш бути сильним, але втрачати своїх побратимів, що для тебе стали рідніші за рідних — непомірний тягар. А ти не можеш нічого вдіяти… Бо це — війна і ти мусиш робити свою справу. Тоді ти благаєш Бога: спаси і збережи їх…», — коментує реліз фротмент гурт Юрій Юрченко.

Юрій від початку повномасштабного вторгнення став добровольцем 49 окремого стрілецького батальйону «Карпатська січ» імені Олега Куцина. Через травми отримані під час служби він втратив слух у одному з вух. Демо пісні Тільки не сьогодні співак записав уже після часткової втрати слуху. 

Продюсером треку став Віталій Климов, який раніше працював із гуртом Табула Раса, Океан Ельзи, Letay та іншими артистами. До створення синглу також доєднався продюсер та аранжувальник Євген Чичановський (також працював над продакшеном треку Пазл для Кажанни), клавішник гурту Океан Ельзи Мілош Єліч, який зробив та реалізував оркестрове аранжування, Рубен Толмачов, який втілив хорове звучання разом з дитячим хором «Дзвіночок» та продюсер Віталій Телезин.

«Мабуть, вперше у своїй карʼєрі я після першого ж прослуховування не мав жодних зауважень», — розповідає про процес створення синглу Юрій Юрченко


Yurcash — український фолк-панк рок гурт, заснований у Києві 2004 року. У 2017 році гурт став суперфіналістом восьмого сезону шоу «X-Фактор». Свій жанр виконавці описують як «інтелігентно-інтелектуальний панк-рок».


Читайте також: 23 найкращих українських альбоми 2023 року

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024