Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп на пісню «П‘ята авеню» від Жадана і Собак та Gogol Bordello

Відео дня: дивимося кліп на пісню «П‘ята авеню» від Жадана і Собак та Gogol Bordello

Український панк-гурт Жадан і Собаки спільно з американським колективом Gogol Bordello випустили пісню П‘ята авеню та кліп на неї. За словами виконавців, цей трек про дух рок-н-ролу, коріння, з якого виростають ритми та радість творчості, що дає віру.

Текст пісні був написаний взимку 2023 року, а перші спільні кадри до кліпу Сергій Жадан і фронтмен Gogol Bordello Юджин Гудзь записали навесні під час зустрічі у Нью-Йорку.

Після цього гурти працювали на студіях, а сам кліп записали на стадіоні «Металіст» у Харкові. Режисером відеороботи став харківський музикант Гліб Ковальов.

Сергій Жадан зазначає, що пісню присвячено пам’яті харківського поета й музиканта Дмитра Погорєлова, чий мотив ліг в основу треку:

«Сподіваємося, ця пісня додасть драйву та вогню всім людям доброї волі. Це наша музика свободи, тримаймося її!».

Нагадаємо, що гурт Жадан і Собаки дає концерти у різних містах України в межах літнього туру. Найближчим часом вони виступатимуть у Кропивницькому, Одесі, Тернополі, Сумах, Хмельницькому та Житомирі.


Gogol Bordello — американський інтернаціональний панк-рок гурт, заснований 1999 року в Нью-Йорку українцем Євгеном Гудзем. Гурт переважно складають музиканти східноєвропейського походження, зокрема, емігранти з України. Гурт відомий театралізованими постановками концертів, які є сумішшю карнавалу, комедії, фарсу, кабаре та балагану.


Читайте також: Літній плейлист української музики

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024