Головна
>
Література
>

Сергій Жадан видасть збірку оповідань «Арабески»

Сергій Жадан видасть збірку оповідань «Арабески»

У видавництві Meridian Czernowitz вийде нова збірка оповідань Сергія Жадана під назвою «Арабески». В описі йдеться, що це дванадцять оповідань з історій людей, із різним минулим, зруйнованим сьогоденням і невідомим майбутнім.

Оформити передзамовлення на книгу можна за посиланням.

«Ми покладаємося на пам’ять, аби залишатися собою, ми зживаємося з новим досвідом, аби приймати це життя, ми не відмов­ляємося від ілюзій, оскільки впевнені у власній ніжності й запеклості. Про цей час говоритимуть як про час великої жорстокості і великої сердечності. Цей час пізнаватиметься за голосами людей, які не бо­яться свідчити і звинувачувати, а також дякувати й освідчуватись», — каже Сергій Жадан.

Літературний критик Олександр Бойченко прирівнює збірку Жадана до однойменної новели Миколи Хвильового:

«Століття тому “Арабески” Миколи Хвильового поклали початок формуванню міського тексту Харкова. Українського Харкова. Нехай і на численних контрастах із Хвильовим, але “Арабески” Сергія Жа­дана якраз є свідченням того, що текст цей не обривається, а навпа­ки — триває, продовжує ткатися і дозволяє без надмірного переляку вдивлятися в наступні сто років».

Для художнього оформлення книжки та обкладинки використали ілюстрації Сергія Жадана.

Також видавництво зазначає, що 40 гривень з кожного проданого примірника видавництво перераховує на потреби 13-ї бригади НГУ «Хартія», до якої письменник доєднався у червні 2024 року. У межах бригади Сергій разом із Аллою Кошляк та Дмитром Третяком є ведучим Радіо «Хартія», де вони говорять про ситуацію на Сході України, настрої у війську та розвиток культури в часи війни.


Читайте також: Неорагульський поппанк зі Львова. Хто такі «Уляна Дель Рей»?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024