Головна
>
Статті
>

Інтерактивні мистецькі проєкти та окрема програма для підлітків: 5 причин відвідати фестиваль «Різні разом»

Інтерактивні мистецькі проєкти та окрема програма для підлітків: 5 причин відвідати фестиваль «Різні разом»

20–22 вересня у Мистецькому арсеналі відбудеться фестиваль для дітей і підлітків «Різні разом». Це щорічний проєкт Мистецького арсеналу про пізнання різноманітних досвідів і людей через взаємодію, пошук, гру та вільний вибір. Програма подій під час Фестивалю міститиме близько 70 подій: інтерактивні мистецькі проєкти, майстер-класи, кінопокази та багато іншого.

Якщо ви все ще думаєте йти чи ні, тоді разом із організаторами «Різні разом» розповідаємо 5 причин відвідати фестиваль.

Лірум є інформаційним партнером заходу.

Причина №1: локація та формат

Мистецький арсенал сьогодні — це унікальна локація на мапі культурного Києва. Саме тут відбуваються наймасштабніші фестивалі та виставкові проєкти. У травні пройшов ХIІ Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». І вже зараз Арсенал готується до відкриття Фестивалю для дітей і підлітків «Різні разом». Культура й наука, мистецтво й технології: протягом трьох днів організатори створять спільний освітній простір, доступний і цікавий для всіх, незалежно від віку.

Адреса: м. Київ, вул. Лаврська 10-12

Фото: Роман Шаламов

Причина №2: події для кожного

  • 40 стендів громадських організацій, благодійних фондів, 
  • школи робототехніки,
  • STEM-практики, 
  • музеї з усієї України,
  • творчі студії,
  • магазини розумних настолок та дитячої літератури

Протягом 3-х днів їхні представники будуть бавитися, навчати, грати, давати завдання та робити усе, щоб кожному відвідувачу, великому і малому, було весело.

У локації Майстерень батьки з дітьми знайдуть для себе майстер-клас чи заняття до душі: понад 20 подій, в тому числі ігри та творчі майстерні від музеїв, театральні майстер-класи, заняття з мінної безпеки, веселого садівництва, архітектури та ще багато цікавого

Фото: Роман Шаламов

Причина №3: окрема Підліткова програма

Окрему програму для підлітків цього року реалізовують вперше. На них чекають воркшопи від художниць Єви Кафідової та Анастасії Лелюк, розмови з психологинею Діаною Житньою-Кебас, участь у запису подкасту у форматі живої розмови від Gap Year. Розмови про кіно від Ірини Цілик і Ольги Бірзул, обговорення теми субкультур разом з Дар’єю Анцибор і Євгенієм Шатіловим, перегляд фільмів від Docudays. Гості фестивалю поговорять про мистецтво парфумерії з інді-парфумеркою й засновницею бренду урбаністичних унісекс парфумів SKLVA та «мистецтво» пропаганди з Музеєм Голодомору, прокачають свою англійську зі школою  Cambridge.ua та «ProEnglish Drama School», навчаться розповідати свої історії через документальний театр, зустрінуться з книжковими блогерками. 

Ще буде одеський фанк від діджея, зустрічі з підлітками від Простору толерантності, Музею Ханенків і Підліткової Ради Мистецького арсеналу, домедична допомога та як робити збір від Фонду Сергія Притули.

Причина №4: театральні вистави для дітей

У театральній програмі організатори радять звернути увагу на ляльковий театр Равлик для найменших відвідувачів, виступ від народного театру Паростки й вистава-роздум «Я ще людина?» театральної студії Волинського академічного обласного театру ляльок.

Фото: Роман Шаламов

Причина №5: унікальні мистецькі проєкти, у яких можна буде взяти участь

Фестиваль збере у своєму просторі унікальні мистецькі проєкти. 

У перший день Фестивалю з 11:00 до 15:00 гості зможуть долучитися до створення текстильного панно разом із художницею Анастасією Лелюк. Використовуватимуть тканину, яка вже була у вжитку, а також можна буде принести свої старі речі для перетворення їх на мистецький твір.

Більше про мистецькі проєкти фестивалю «Різні разом» можна почитати тут.

Придбати квитки можна за посиланням.

Усі фотографії та візуальні матеріали в публікації надані командою Мистецького арсеналу.


Читайте також: Чим поповнити домашню бібліотеку? 11 книжкових новинок осені

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024