Головна
>
Відео
>

Вийшов другий кліп закарпатської хуліганки Alina Pash

Вийшов другий кліп закарпатської хуліганки Alina Pash

Сьогодні, 19 вересня, Alina Pash презентувала другий сингл і кліп на нього OINAGORI. Режисером відео стали Лу Ескобар та Натан Дайзі. В основі OINAGORI – українська народна пісня Ой на горі два дубки.


Олексій Бондаренко

Аліна Паш настільки яскраво заявила про себе першим кліпом, що очікування від наступної роботи одразу злетіти до небес. В Oinagori співачка розвиває тему самобутнього хіп-хопу під мінімалістичні аранжування. Але цього разу плутає стежку за собою.

У першому кліпі Аліна зробила сильний акцент на українських традиціях – від діалекту до стилізованих костюмів. У цій роботі співачка виходить на ниву міських вулиць та нічних клубів. Це саме відбувається і в аранжуванні, де додаються каньєвестівські елементи – нарочитий пітчінг вокалу, псевдочоловічий голос, пряма бочка на фоні.

Якщо розглядати це з точки зору персонажу, такий хід виглядає приблизно як перший виїзд сільської кобіти в місто. Причому не просто найближче місто, а вихід в глобальне місто. Буркіні як символ космополітизму. Натяки на поцілунки з дівчатами як символ свободи. І це, загалом цілком логічно.

Якщо ж дивитися як на самостійну відеороботу, то вся ця історія з кальянами та клубним бітом виглядає радше як спроба зайти на корпоративи платоспроможної аудиторії. Утім, одне одному не заважає. Oinagori все ще на голову вище за більшість колег по українській сцені.


Нагадаємо, що про Аліну Паш ми вперше почули цієї весни, коли вона презентувала кліп Bitanga, про який можна прочитати в нашому «Зорепаді релізів». Відео не лише одразу завірусилось, а й надало співачці статусу одного з найцікавіших нових проектів року. Після цього співачка випускала лише своєрідні кавери на відомі пісні, наприклад як Kagor.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024