Головна
>
Кіно
>

Номінант на «Оскар» Віґґо Мортенсен відкрив фестиваль Миколайчук Open у Чернівцях

Номінант на «Оскар» Віґґо Мортенсен відкрив фестиваль Миколайчук Open у Чернівцях

16 червня у Чернівцях відбулась офіційна церемонія відкриття третього міжнародного фестивалю глядацького кіно Миколайчук Open. Фільм «Мертві не завдають болю» Віґґо Мортенсена відкрив захід, і актор та режисер особисто представив свою роботу. Він також взяв участь у Q&A сесії з аудиторією і провів пресконференцію.

Лірум є інформаційним партнером заходу.

Свою промову Віґґо Мортенсен почав українською: 

«З великою повагою до вашої мови я хочу почати свою промову українською: дякую, що запросили на ваш фестиваль. Це велика честь бути тут та дивитися нашу історію з усіма вами. Вибачте, що, можливо, неправильно щось сказав. Для мене правда велика честь бути тут — в Україні. Ви горда та гордо незалежна нація, яка має такою залишатися»

Програмний директор кінофестивалю Алекс Малишенко повідомив Суспільному, що актор сам виявив бажання приєднатися до кінофестивалю, оскільки зараз перебуває в Європі в межах туру, під час якого презентує свій фільм.

Фото: Артем Гвоздков

Події фільму «Мертві не завдають болю» відбуваються у 1860-х роках у США. Вів’єн Ле Куді вирушає в подорож з данським мігрантом Хольгером Ольсеном, щоб почати нове життя в запиленому містечку штату Невада. Громадянська війна набирає обертів, і Хольгер приєднується до Армії Півночі (Союзу). Тепер Вів’єн залишається самотньою і змушена захищати себе в місті, яке перебуває під контролем жорстоких та корумпованих чоловіків.

Фото: кадр із фільму «Мертві не завдають болю»

Головну жіночу роль зіграла люксембурзька акторка Вікі Кріпс («Корсет», «Примарна нитка»), що отримала шість номінацій на «Оскар». Також у стрічці зіграли Соллі Маклеод («Дім Дракона»), Гаррет Діллаган («12 років рабства»), Денні Г’юстон («Авіатор») та інші.

Нагадаємо, що фестиваль Миколайчук Open триватиме до 23 червня

Миколайчук Open був започаткований у 2022 році та проходить щорічно до дня народження актора та режисер Івана Миколайчука. Цього року у програмі 68 стрічок — від українських коротких метрів до робіт оскарівських номінантів та гіти жанрового кіно. 

Кінокритик Ігор Кромф спеціально для Лірум зробив гід кінофестивалем для тих, хто ще не визначився, що подивитися. Прочитати матеріал можна за посиланням. А тут Лірум разом із Миколайчук Open розповіли про пʼять коротких метрів про війну, що триває в Україні вже понад 10 років.

Глядацькі абонементи можна купити за посиланням.


Читайте також: «Культура регіону потрохи оживає». Музикант Іван Мамикін про службу в ЗСУ, вплив війни на нішевих музикантів і зруйновані плани

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024