Головна
>
Статті
>

Рекап. «Голос країни» 9 сезон 4 епізод. Radiohead під бандуру та фан-клуб Тіни Кароль

Рекап. «Голос країни» 9 сезон 4 епізод. Radiohead під бандуру та фан-клуб Тіни Кароль

Цього випуску нам дозволили відпочити від тужливої драми вкраїнського народу, тому перед нами поставали герої із драмою вельми помірною: одного кинула дівчина, інша – нічого крім томатів не бачила. При цьому рівень самих виконавців залишається стабільно високим. Учасникам було чим дивувати. Цього випуску є як мінімум три претенденти на мільйонні перегляди на ютубі.

Читайте про попередній епізод тут.

Ті, хто пройшли

Ім’я: Олександр Мельник
Пісня: Pianoбой – Кохання
Повернулись: Потап

Рандомний коментар:

Льоша Бондаренко

Пан Олександр несе світлу і добру мрію – він прагне, щоб пацієнти його впізнавали та ще більше раділи. Для кастингу він обрав пісню Pianoбой, хоча його голосу так і проситься виконання Арсена Мірзояна. Приємний тембр, приємний Олександр, приємна виконання. Було б сумно, якби ніхто не повернувся. З іншого боку, вже за кілька хвилин цей виступ забувається.

Катя Ятель

Я не знаю, наскільки сценарна історія про лікаря, який хоче викликати посмішку у своїх дітей-пацієнтів, правдива, але вона вийшла такою солоденькою, що мене почало трошки нудити. Ще й пісня у тому ж настрої. Сподіваюсь, що вони далі збавлять градус потенційного цукрового діабету. З позитиву – пан Олександр вже надихає коментаторів підписати договір із сімейним лікарем.

А тембр пана Олександра дуже цікавий, але дивний. Мені важко зрозуміти, що з того голосу можна зробити далі.

Ім’я: Карина Арсентьєва
Пісня: Whitney Houston – I Will Always Love you
Повернулись: Потап, Монатік, Тіна Кароль (заблокована Потапом), Дан Балан

Льоша Бондаренко

Цього разу сценаристам вдалося ідеально зіграти на контрасті. Передісторія про дівчину з міста томатів, яка розповідала загалом лише про томати та городи не віщувала нічого особливого. І тут ця проста дівчина виходить і співає одну із найвідоміших та доволі складних пісень I Will Always Love You. Робить це не ідеально, але вельми майстерно. Достатньо майстерно, щоб порвати на клаптики Потапа та вразити інших суддів. Я впевнений, що у цього відео будуть мільйони переглядів, бо це справді круто і за драматургією, і за виконанням. Думаю, що у Карини є всі шанси дійти до фіналу, особливо якщо з неї будуть розкручувати локальну версію пацанки-панянки.

Катя Ятель

Я мрію про день, коли пісню Доллі Партон I Will Always Love You будуть співати на так, ніби як усі почули у фільмі «Охоронець», а так як вона звучала в оригіналі – емоційно, але без надриву та крику. Але цей день настане не сьогодні. Сьогодні ми будемо слухати виконання пані Карини.

Ім’я: Артем Ліска
Пісня: LMFAO – I’m Sexy and I Know It
Повернулись: Дан Балан

Льоша Бондаренко

Вийшов значить такий собі простий чувак і заспівав прикольну пісню. Пісня і справді весела та неочікувана. Заспівав непогано. Нічого особливого у цьому виступі не було, проте й поганого також. Хоча ні, було. Ось це виконання з Даном Баланом, яке ініціював Дан. Це було погано.

Катя Ятель

Це той випадок, коли можна було взяти абсолютно примітивну пісню і зробити її вокально потужнішою, неочікуванішою. Наприклад, як це було на британському кастингу. А так цілком посереднє виконання, яке виконало свою роль – покращило настрій журі та навіть підбило Дана Балана натиснути кнопку.

Був і позитивний момент. З цього виступу ми дізнались, що кожний з нас іноді танцює як Тіна Кароль. Це не може не тішити.

Ім’я: Вікторія Уварова
Пісня: Гайтана та СКАЙ – Не йди
Повернулись: Потап, Монатік, Тіна Кароль

Льоша Бондаренко

Кожний випуск прослідковується тенденція: один із учасників має бути пов’язаний із якоюсь естрадною зіркою. У нас вже була бек-вокалістка Павла Зіброва і шанувальниця Олі Цибульською (вспомню – вздрогну). Цього разу на сцену вийшла викладачка вокалу Наталі Могилевської. Вийшла й показала рівень. Сумніватися у тому, що пані Вікторія чудово співає було б нерозумно. Проте зацікавило інше – неочікуване і цікаве аранжування давно відомої Не йди. Не знаю, чи це робота Квінти, чи самої Вікторії, але це звучало круто.

Катя Ятель

Кожного разу, коли ви показуєте Наталю Могилевську у кадрі, то трошки псуєте собі карму, дозволяючи цьому феномену досі існувати. Це просто, щоб ви в курсі були.

Взагалі, хороше та рівне виконання було у пані Вікторії. Мені було трошки нудно, але шквал негативних коментарів на YouTube – абсолютно не виправданий.

Ім’я: Микола Задерей
Пісня: Тіна Кароль – Ніжно
Повернулись: Тіна Кароль, Монатік

Рандомний коментар:

Льоша Бондаренко

У Миколи драма – його кинула дівчина через те, що він хотів бути співаком. Про це одразу ж розповіли його добрі друзі на бекстейджі. Через це Микола взяв пісню Тіни Кароль та пішов на «Голос». Все вийшло: хороше виконання, Тіна вражена. Чо він врешті пішов до Монатіка – хтозна. Але подивимося як драму Миколи будуть розкручувати далі.

Катя Ятель

Цікавий факт №1: пан Микола був учасником першого сезону «Голос. Діти». Цікавий факт №2: ми з паном Миколою вчились кілька років в одній школі і я пам’ятаю, як він співав на святах.

Загалом, мені дуже сподобалось. Це було потужно, емоційно та впевнено. Один з моїх найулюбленіших чоловічих виступів з кастингів цього сезону. І я черговий раз переконуюсь, що пісні Кароль дуже круто звучать у виконанні чоловіків.

Ім’я: Огенетиджирі Шайе
Пісня: Beyonce – Listen
Повернулись: Тіна Кароль

Льоша Бондаренко

Дівчина з Нігерії (нагадаю, що в Нігерії англійська мова – друга рідна), вчиться в Україні на лікаря. Прийшла на «Голос», шалено розхвилювалася. Прекрасно і легко виконала дуже важку пісню, але через хвилювання зажала голосові зв’язки. Проте це не завадило Тіні розчути талант. Прекрасна історія і ледь не претендент на фінал. Згадується історія Леонардо Ободеяке (зараз більш відомий як Leo Mantis), теж з Нігерії, який пройшов подібний шлях.

Катя Ятель

Я дуже люблю, коли подібні пісні виконують без істерик та надриву. І у пані Огенетиджирі вдалось заспівати її саме так. Я не вірю у те, що вона пройде далі «Боїв» (підказує мені щось, що Тіна зіллє її, поставивши у пару з кимось супер-голосистим, що у наших краях особливо цінується).

Ім’я: Дар’я Храмова
Пісня: Тіна Кароль – Я все еще помню
Повернулись: Тіна Кароль

Льоша Бондаренко

Завдяки цьому виступу ми дізналися, що фан-клуб Тіни Кароль називається «Фантіна». Дівчина-фангьорл Тіни Кароль змогла розвернути крісло Тіни. Загалом, схоже, що в неї в житті все склалося. Гадки не маю, що робити Дар’ї в сезоні. Достатньо було Тіні взяти до рук мікрофон, щоб показати як легко можуть співатися такі пісні. Той випадок, коли тренерка одразу перекрила учасницю.

Катя Ятель

Мені насправді сподобалось виконання пані Дар’ї. Так, порівнювати з оригіналом я б не наважувалась, але я чомусь вірю, що такий голос дійде до нокаутів.

Хочу полаяти творців шоу за оту начитку поверх картинки, де пані Дар’я розповідає про любов Тіни та Дана. Жахливо зроблено. Так само жахливо, як і оцей скопійований з Кароль лук (бо я дуже сумніваюсь, що учасниця придумала це сама).

Ім’я: Анна Волобуєва
Пісня: Один в каное – Мама
Повернулись: Монатік, Потап

Льоша Бондаренко

Просто жах. Я не знаю, наскільки потрібно не відчувати оригінальну емоцію пісню, щоб виконати її так. Якби Іра Швайдак ось так співала свої пісні, вона б загубилася серед сотні однакових естрадних співачок. Нічого не маю проти Анни, схоже в неї чудовий голос і вона ним добре володіє. Але таке виконання – це знущання над красивою і ніжною піснею.

Катя Ятель

Класна історія, класна пані Анна, класний голос. Я байдужа до творчості Один в каное, тому мене кавер не обурив. Я думаю, що з новим тренером стане зрозуміло, чи вийде зробити з пані Анни неординарну співачку, чи вона загубиться у стандартному амплуа.

Ім’я: Аліна Підлужна
Пісня: Монатік – Вечность
Повернулись: Монатік, Дан Балан

Льоша Бондаренко

Аж надто екзальтована дівчина вийшла на сцену, зібралася, і видала надзвичайно красивий, ніжний та самобутній кавер на Монатіка. Їй вдалося додати цій пісні народної автентики, проте зробити це акуратно, дуже точечно. Монатік в захваті, Тіна не в захваті і каже, що дале треба давати Аліні все що завгодно, окрім ліричних пісень.

Катя Ятель

Та харизмою пані Аліни зносить одразу. На неї приємно дивитись, слухати як вона говорить і що робить з піснями. Якщо чесно, то я розділяю захоплення Діми Монатіка. Мій улюблений номер випуску.

Ім’я: Марина Круть
Пісня: Radiohead – Creep
Повернулись: Дан Балан, Монатік, Потап.

Льоша Бондаренко

Взагалі, Марина Круть уже доволі відома бандуристка. Вона була на Х-Факторі, хоча й не ловила там зірок. Вона періодично виконує цікаві кавери та грає із українськими відомим артистами. Цього разу вона явно вгадала із піснею та неочікуваним трактуванням. Якщо Шпилясті Кобзарі намагаються популяризувати бандуру доволі консервативними методами, то Марина пішла більш ризикованим, але явно цікавішим шляхом. Скоріше за все ми ще побачимо її норов та виступ з арфою. Загалом, певне, найцікавіший виступ цього ефіру.

Катя Ятель

Коли ми писали, що Шпилястим Кобзарям треба навчитись осучаснювати свій репертуар, ми мали на увазі десь отаке. Голос Марини Круть вже відомий, тому я впевнена, що у неї великі шанси дійти до прямих ефірів. Ба більше, подібні виступи мають великий шанс завіруситись і за межами України, що не зможе не зіграти їй на руку.


Ті, хто не пройшли:

Ім’я: Василь Жадан
Пісня: Василь Жадан – Брати

Льоша Бондаренко

Це все настільки не моє, як за естетикою так і за подачею, що я навіть не знаю як коментувати. Впевнений, у цієї пісні є своя цільова. Певне, це навіть хороша пісня. Але я не можу її оцінити.

Катя Ятель

Той факт, що його підтримує Денис Берінчик, мене потішив більше, ніж саме виконання, якщо чесно. А козацька тема занадто не моя історія, щоб викликати якісь емоції.

Ім’я: Артур Рожицький
Пісня: Lana Del Rey – Summertime Sadness

Льоша Бондаренко

Дуже, дуже, дуже дивний вибір пісні та її виконання. Низькі чоловічі голоси – це дуже цікаво. Але їх треба правильно подавати. Наприклад, як це робив Олексій Баклан із Mein Hertz Brennt минулого сезону. У Артура ж вийшло недолуго і незрозуміло.

Катя Ятель

Головне, що навіть у пана Артура вийшло заспівати краще ніж у Лани дель Рей. Хоча це не найважча задача.

Ім’я: Бойз-бенд Action
Пісня: John Newman – Love Me Again

Рандомний коментар:

Льоша Бондаренко

Українські Бекстріт Бойз виявилися настільки крутими та популярним, що, здається, єдині поки набрали під відео більше дизлайків, ніж лайків. Абсолютно невиразний гурт із завищеними очікуваннями щодо їхньої популярності. Кострубате та недолуге виконання, яке не викликало взагалі ніяких емоцій.

Катя Ятель

Я послухала про те, як українські Бекстріт Бойз розповідають про своїх прихильниць і аж поставила на паузу, аби роздивитись, де ж там харизма Ніка Картера. Ледь не забула увімкнути шоу назад, поки шукала, аби почути їх голоси. Я б на місці хлопців пішла б до викладача, який би подружив їх голоси, та більше б часу проводила б за репетиціями, бо схожі наряди гуртом вас ще не роблять.

Фото: Facebook

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
5 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024