Головна
>
Статті
>

Рекап. «Голос країни» 9 сезон 5 епізод. У пошуках драми

Рекап. «Голос країни» 9 сезон 5 епізод. У пошуках драми

Цей епізод кастингів запам’ятався нам передусім тим, що майже у всіх членів журі закінчилися місця в командах, а також недолугими драми. З одного боку, історія хлопця, який потерпав від насмішок з приводу ваги у школі, а потім став красунчиком – це й справді кльово і мотивує. Проте з іншого – у нас історія про дівчину, на Дні народження брата якої колись зіграв Скрябін, і то її так вразило, що вона несе слово Кузьми через все своє життя. Ці виглядає принаймні притягнуто за вуха. Так само як і фанатка «Скаженого весілля» та деякі інші «візитівки». Надзвичайно яскравих виступів цього разу також не було, проте було що подивитися (наприклад, сольний концерт Дана Балана по закінченні ефіру). 

Читайте про попередній випуск тут.

Ті, хто пройшли

Ім’я: Leon Voci
Пісня: Queen – We Are The Champions
Повернулись: Тіна Кароль

 Олексій Бондаренко

Чотири потужних голоси. Не менш потужна пісня. Зрозумілий, цікавий образ. Я не можу сказати, що мене сильно зачепив цей виступ, але із цього квартету можна ліпити все, що завгодно. Думаю, пані Тіна цим скористається.

 Катерина Ятель

Якщо чесно, то для мене це абсолютно прохідний та нецікавий виступ, який значно краще вписався б у «Х-Фактор». Хлопці хоч і талановиті, але вилетять на наступному етапі.

Хоча маю віддати їм належне за те, що вони заморочились та продумали як виглядатимуть на сцені. Це так рідко відбувається навіть серед вже успішних українських музикантів, а тим паче на подібних шоу.


Ім’я: Марія Нікуліна
Пісня: Sinéad O’Connor – Nothing Compares 2 U
Повернулись: Потап, Тіна Кароль, Монатік

 Олексій Бондаренко

Чесно кажучи, пані Марія зовсім не виглядає як новачок на сцені. Це, певне, найкращий виступ за цей епізод. Впевнено, із власною манерою, але без перегравання та зайвих понтів. Навіть коли судді повернулися, видалося, що пані була до цього цілком готовою, і це не стало для неї несподіванкою. Виглядає як потенційно одна з найпотужніших учасниць проекту.

 Катерина Ятель

Перший з двох виступів цього епізоду, який мені неймовірно сподобався. Я з великою осторогою ставлюсь до виконання Nothing Compares 2 U, особливо якщо чути, що вокалістка намагається копіювати Шинед О’Коннор. Але виступ пані Марії – це той випадок, коли воно не звучало награно чи перебільшено, а манера лишилась просто манерою, а не грою у двійників. Тепер треба справитись з хвилюванням і дійти до прямих ефірів.


Ім’я: Сергій Костецький
Пісня: Elvis Presley – A Little Less Conversation
Повернулись: Дан Балан

 Олексій Бондаренко

Пісня виграшна, виконання – ні. Чесно кажучи, я взагалі не очікував, що хтось повернеться. Але, чи за покликом серця, чи то за покликом продюсера, Дан Балан все ж таки дав танцюристові, який ступив на важкий шлях співака, шанс. Із кожним кастингом мені все більше здається, що Балан збирає собі suicide squad для корпоративів, вояків на будь-який випадок. От тепер і танцюрист додався в команду.

 Катерина Ятель

Пісні, подібні до A Little Less Conversation, зазвичай обирають у двох випадках: перший – якщо голос настільки неймовірний, що його можна розкрити на будь-якій пісні, а значить можна повеселитись під Преслі; другий – якщо немає визначних вокальних даних, але можна задавити веселощами. Самі робіть припущення, в яку категорія я відправляю пана Сергія.


Ім’я: Дар’я Телитченко
Пісня: Гайтана – Шаленій
Повернулись: Потап та Монатік

 Олексій Бондаренко

Це був хороший виступ. Ні більше, ні менше.

Ліричний відступ. Я, чесно кажучи, не розумію, кому стає досі розуму говорити, що у дівчини немає шансів пробитися на сцені, якщо вона не підходить під традиційні модельні параметри. У світі, де Adele – одна з найуспішніших співачок в історії, а Alabama Shakes мають на своєму рахунку кілька Ґреммі це виглядає якимось безглуздям.

 Катерина Ятель

У пані Дар’ї приємний тембр та манера виконання. Чи достатньо цього, аби перемогти на шоу? Навряд, хоча під керівництвом пана Монатіка є шанс розкритись.

Відповідь на ліричний відступ: фетшеймінг у всіх сферах процвітає, тим паче якщо справа доходить до публічних осіб. Тому так важливо мати як можна більшу різноманітність у зовнішності серед публічних осіб.


Ім’я: Данило Однораленко
Пісня: Тіна Кароль – Космічні почуття
Повернулись: Тіна Кароль

 Олексій Бондаренко

Вже другий епізод поспіль на сцену виходять шалені фанати пані Тіни. Минулого разу це була купка жінок, які намагалися косплеїти співачку. Цього разу хлопець, який кожного дня з 14 років думає про Тіну (хм). Виконання, безумовно, цікаве. Але ця центрація на Тіні мене лякає. Де фанати Потапа? Де фан-клуб Монатіка? Шалені шанувальниці Дана Балана хоча б? Чому тільки Тіна?

 Катерина Ятель

Виставили бідну дитину кріпуватою з цим фанатизмом за пані Тіною, а цікавої манери виконання й не помітили. Трошки з ним позайматись, навчитись використовувати свій голос і можна буде ліпити нашу версію The Hurts.


Ім’я: Яна Клявіна
Пісня: The Hardkiss – Прірва
Повернулись: Тіна Кароль, Потап

 Олексій Бондаренко

Приємно, що українська далася пані з Латвії так легко. Чудове виконання пісні, яка сама по собі містить потенціал для того, щоб вокально розійтися. Яна цей потенціал використала. Зовсім не моя тема, але й причепитись нема до чого.

 Катерина Ятель

Пані Яна немов народжена для емоційно-виснажливих талант-шоу на українському телебаченні – і приємно розмовляти може, і видавати наближені до істерик номери, і червону сукню не відмовиться вдягнути. Хотілося б, аби вона збавила обороти та не перегравала під час виконання. Але цьому якраз пані Кароль навряд її навчить.


Ім’я: Володимир Зайончковський
Пісня: Bobby McFerrin – Don’t Worry Be Happy
Повернулись: Дан Балан

 Олексій Бондаренко

Шо-попало. От чесно. Зовсім непереконливе виконання й без того не найбільш драйвової пісні.

 Катерина Ятель

Загалом, я можу спокійно скопіювати свій же коментар з виступу пана Костецького з піснею Елвіса, та ніхто навіть не помітить. Іронічно лише, що обох цих учасників забрав до себе пан Дан Балан. Він або собі збирає команду по штурму корпоративів, або вирішив розважатись.


Ім’я: Наталя Корніленко
Пісня: SIA – My Love
Повернулись: Потап

 Олексій Бондаренко

Чудове виконання магнетичної пісні. Тонко, без зайвої драми, чітко й красиво. А от в бекграунді дівчини зайвої драми вистачило. Але то таке, сподіваюся, що далі їй дадуть розвивати себе, а не тягнути історію про те як сильно на неї повпливав Скрябін, якого вона бачила одного разу в житті на корпоративі в Ковелі.

 Катерина Ятель

У мене змішані почуття. Почну з поганого – абсолютно висмоктаної з пальця історії, що лише паразитує на Кузьмі. Що за легендарний день народження був у її брата у місті Коваль, що пані Наталя так зблизилась зі Скрябіном, що багато років потому несе його благословення до людей. Коли Потап почує, на якій сцені вона виступала зі Скрябіним, то йому стане за неї соромно. (Або продюсери змусять дати їй його пісню

А тепер до хорошого. Це другий мій улюблений виступ у цьому епізоді, дуже ніжний голос. Такі голоси вміють створювати певну атмосферу та домальовувати у свідомості слухача образи.


Ім’я: Наталя Краснянська
Пісня: Олександр Пономарьов – Серце
Повернулись: Монатік

 Олексій Бондаренко

Можливо не всі про це знають, але у мене креш на подібну українську естраду з 00-х. Тому, коли я бачу в титрах «Сергій Підкаура» вже готуюся до чогось хорошого. І так воно й вийшло. Наталя взяла увесь свій досвід «Славянського базару» та використала його, щоб дати друге життя підзабутому треку. Добре, що Монатік розчув цю співачку, попри майже заповнену команду. Думаю, у неї є всі шанси дійти принаймні до півфіналу.

 Катерина Ятель

Ви ніколи не звертали увагу, що пісні Олександра Пономарьова, особливо у жіночому виконанні, звучать як саундтреки до трейлерів супердраматичних українських серіалів? Самі по собі пісні дуже гарні, але є якась тонка межа у виконанні між хорошою музикою та естрадою.


Ім’я: Владислава Берднікова
Пісня: Kazka – Свята
Повернулись: Монатік

 Олексій Бондаренко

Тембр мені як і Монатіку, сподобався, а от переробка пісні – не дуже. З іншого боку те, що конкурсанти беруть пісні, яким не більше двох років (і які випустила не Тіна Кароль) – це добре. Все ж таки від чергової Вітні Г’юстон вже потроху стає погано.

 Катерина Ятель

Якщо чесно, я не дуже розумію, що почув у голосі пані Владиславі пан Монатік, але якщо він обіцяє, що у нього вона зазвучить, то хай буде. І зараз не найпопулярнішу думку, напевно, скажу, але Саша з Kazka на кастингу X-Фактор була набагато переконливішою.


Ім’я: Анастасія Андрєєва
Пісня: Whitney Houston – Dance With Somebody
Повернулись: Тіна Кароль, Потап, Дан Балан

 Олексій Бондаренко

А от і Вітні Г’юстон! Дівчина трималася дуже впевнено і є вже своєрідним ветераном реаліті-шоу. Чесно кажучи, не розумію нащо люди по кілька разів входять в одну й ту ж річку, якщо вони справді хоч якось зацікавлені у творчості, а не лише в тому, щоб отримати крихту слави на пару місяців.

 Катерина Ятель

Черговий раз питаю себе і всесвіт навколо мене: хто вирішив, що давати конкурсантам потім доначитувати текст для візитівки, – це гарний план. Мало того, що вони вмикають майстерність диктора, яку нам прищепили у радянських школах, так ще й звук кардинально змінюється. І заради чого? Щоб додати рекламу «Танців» та трошки драми на пустому місці?

А тепер трошки історії: пані Анастасія колись була у сезоні «Голосу», тоді любила на Вітні Г’юстон, а Ані Лорак, і вибула у «боях» з Анною Корсунь, яку ми тепер знаємо як Maruv.


Ім’я: Арсеній Журавель
Пісня: A-HA – Take on me
Повернулись: Тіна Кароль, Потап, Монатік, Дан Балан

 Олексій Бондаренко

А от ця переробка супервідомої і дуже важкої пісні мені сподобалася. У пана Арсенія точно є потужне творче начало, яке можна і потрібно розкрутити. Друге за кайфовістю виконання за цей кастинг. Єдине, що хочеться побажати Арсенію, якщо вся ця історія з мамою не вигадка сценаристів, було б непогано жити та щось робити для себе в тому числі.

 Катерина Ятель

Багато років тому пан Арсеній виступав ще дитиною на «Х-Факторі», де переспівував пісню про Гаррі Поттера, і був чарівним. Рада, що у нього лишився його голос, додалось харизми і нікуди не ділась впевненість. Дуже приємний.



Ті, хто не пройшов

Ім’я: Карина Соколовська
Пісня: All stars MOZGI Ent. – Промені

 Олексій Бондаренко

Це просто катастрофа. Якась супернаграна історія, зовсім ніяке виконання. Якщо це і є спроба погратися у фан-клуб Потапа, то вона зроблена дуже ліниво. Взагалі склалося враження, що пані Карина – не самостійна персона, а, скажімо, племінниця продюсера. Таке, кароч.

 Катерина Ятель

Не знаю, чи в курсі була пані Карина, але додаткове промо для фільму зробили добре. Не зрозуміло тільки навіщо, зважаючи на його успіх.


Ім’я: Євген Попов
Пісня: Dua Lipa – New Rules

 Олексій Бондаренко

Завжди цікаво відшукувати знайомих і друзів на сцені або бекстейджі. Даня, привіт! Щодо Євгена – він явно прийшов на проект зі спробою прокачати себе і, в майбутньому, свій гурт. Інакше відмовлятися від послуг музикантів «Голосу» не було б ніякого сенсу. Вийшло доволі посередньо, але хлопець засвітився.

 Катерина Ятель

Я не знаю, що пан Євген співав на передкастингу, що він пройшов, але його виконання Дуа Ліпи – просто жахливе. І я згодна з позицією пана Монатіка – по ньому справді було видно, в який момент він зрозумів, що не пройшов.


Ім’я: Світлана Гаєва
Пісня: Florence and The Machine – You Got The Love

 Олексій Бондаренко

Ніт.

 Катерина Ятель

Звернення до Верховної Ради України. Шановні депутати, звертаюсь до вас з проханням заборонити використання пісень Флоренс Уелч на талант-шоу, а також ввести адміністративний штраф за спроби посягати на її творчість. Готова підписати петицію.


Фото: Facebook

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024