Головна
>
Новини
>

Зброя замість інструментів: музиканти, які захищають Україну

Зброя замість інструментів: музиканти, які захищають Україну

24 лютого 2022 року Росія напала на Україну. Близько п’ятої ранку за київським часом Володимир Путін у своєму зверненні оголосив про проведення так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Збройні сили Росії розпочали обстріли українських міст, атакували авіацію. В Україні ввели воєнний стан, бої тривають, українці дають відсіч, а російська армія зазнає втрат. 

Вже четвертий день українці єднаються і захищають свою країну:  волонтерять, ведуть інформаційні кампанії і, звісно, беруть до рук зброю. Серед останніх і українські чоловіки, які ще вчора стояли на сцені та збирали повні зали.

Наприклад, 25 лютого український гурт Антитіла мав презентувати свій новий альбом MLNL. Натомість в їх руках не інструменти, а зброя. Антитіла повним складом приєднались до Збройних Сил України.

«Сьогодні ми б мали презентувати альбом в студії на радіо чи телебаченні, але студії не працюють. Та й, зрештою, країна сьогодні працює трохи по-іншому», — кажуть хлопці.

До лав територіальної оборони також приєднався репер Ярмак:

«Сиджу в воєнкоматі, людей багато, нікого не закликаю, без героїзму, на власну відповідальність! Помітно багато толкових людей, які і воювали і були у спеціальних військах, тому без пафосу, Україна вистоїть!».

Обороняє Київ і фронтмаен гурту БумбоксАндрій Хливнюк. І попри нові обов’язки Хливнюк встигає ще й співати.

Гурт Жадан і Собаки скасували свій тур та повернулись до Харкова, бо там їх «дім, родини, місце», а усі концерти хлопці обіцяють відіграти після перемоги України. Сам Сергій Жадан тепер патрулює Харковом і розповідає про це на своїй сторінці у Facebook.

Чинити опір російській армій готовий і вокаліст гурт ТНМКФагот.

«Всі, хто може тримати зброю, мають це зробити, бо це наша земля і відступати нам нема куди. А той гнилий москальській корабель має таки піти нахуй. Перемога буде за нами!» написав він на своїй сторінці в Інстаграмі.

https://www.instagram.com/p/Cae5fG7MTTy/

До речі, 26 лютого ТНМК релізнули трек Доми, який, за участі вокалістки Ельвіри Сарихаліл, записали на вірш Сергія Жадана.

Спершу реліз готували до Дня кримського спротиву російській окупації, але останні події показали, що «не варто приурочувати до одного дня, бо сенс змінився». Таким чином, гурт хоче розповісти «усьому світу про те, що готові захищати свою землю від агресора».

З автоматом замість мікрофону й лідер гурту Нумер 482Віталій Кириченко.

Раніше також Олександр Положинський підписав контракт на проходження служби в силах тероборони.

На вулицях Києва патрулює Іван Леньо — лідер гурт Kozak System.

До лав територіальної оборони Львівщини приєднався фронтмен гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук.

Лідер гурту Пропала Грамота, учасник дуету Zapaska Павло Нечитайло також проміняв інструменти на зброю. Але продовжує співати для своїх підписників соцмережах.

Ви також можете підтримати українську армію. Зокрема, це можна зробити через фонд «Повернись живим».

.Читайте також: Реакція українських музикантів на збройну агресію Росії проти України

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024