Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею. ТИМПАЧЕ розповідають про дебютний альбом

Пісня за піснею. ТИМПАЧЕ розповідають про дебютний альбом

18 жовтня на новоствореному лейблі «Много воды» вийшов дебютний альбом українського інді-рок гурту ТИМПАЧЕ під назвою 23. «Альбом почався в 13 років, а закінчився в 23. Десять років життя на одному альбомі, де перша пісня про мрії, а остання – про надію», – зазначає фронтмен гурту Вова Колотуша. Пісня за піснею спеціально для LiRoom він розповів про першу платівку ТИМПАЧЕ.

1. Рожеві Окуляри

Перша пісня. Люблю її виконувати й досі. Я тоді тільки лиш починав слухати рок музику, мені дуже подобались Green Day.

Якось у школі коли ми ходили екскурсією в парк Слави, одна моя подруга взяла з собою фотоапарат і в неї тоді були окуляри з рожевою оправою, вона зробила мені фотографію і скинула її вечері. Я якраз тоді хотів написати пісню, подивився на нову авторку ВКонтакті і подумав що це те, що треба. Так і з’явилася пісня Рожеві Окуляри.

Рожеві Окуляри – це пісня дитини, яка живе у світі, де все дорослі – хороші люди, де всі мрії збуваються і весь світ відкритий перед тобою.

2. 317

Написали в Норі (репетиційна база на Подолі). Ми з хлопцями щось джемили, у мене вже було трохи тексту, і я наспівав її під мелодію, яку тоді грали. Тоді був приспів, але згодом я його прибрав, бо було не в тему. Пам’ятаю рядки «на одягу пальми» написав через те, що Артем прийшов тоді на репетицію у гавайській сорочці. Бармен Біф Карма – вигаданий образ, Beef – туша, карма – наслідковий закон, згідно з яким праведні або гріховні дії людини визначають її долю, страждання або насолоди, які вона перенесе. Тобто все, що хоче твоя матеріальна обгортка, несе за собою якісь наслідки.

317 – пісня про уявний номер готелю, де на першому поверсі є бар.

3. Але Але

Як продовження Рожевих Окуляр, така собі тейлорсторі, з пасхалками. Написав її влітку 2017, якраз тоді дочитав «Бог ненавидить нас всіх» і «Ловець у житі».

Це б усе могло відбутися насправді, але-але-але. У пісні Океану Ельзи є вираз: «а буденні “але” не дають нам до моря йти».

4. Подол

Дивна після, люблю її звісно, народ коли приходить на концерти підспівують і роблять рухи як справжні хіп-хоп виконавці. З’явилась випадково, хотілося скласти пісню зі словом «бандана» та виразом «двіж/париж».

Так як ми на той час репетирувати на Подолі, та й взагалі любимо цей район, виступали, відпочивали біля Дніпра, гуляли в барах, це все про Подол.

5. Незабаром

Найбільш невизначена пiсня, я люблю її виконувати під клавіші, хоча на концертах у тій версії, як на альбомі, вона також непогана. Хотілося погратися зі словами, там прості рими.

6. Венера

Одна з найдавніших моїх пісень на альбомі, навіяна моїм шкільним коханням. Хотів висловити свої почуття.

7. Птахи

Скажу, що хотілося написали пісню про літо, те, як воно закінчується. У тексті використав образи які згодом відбувались у житті. Є у групи Кіно пісня Кончится Лето, захотілось написати про це по-своєму.

8. Палаємо і Море Нашого Жития

Особисті пісні. Про втрату близьких людей у житті. Палаємо про тата, згадую його, коли виконую цю пісню. Це хвилини дитячого щастя. Смерть батька дуже вплинула на мене. Палаємо наповнена спогадами з дитинства.

Рідні та близькі люди, їхнє місце у житті – от про що Море Нашого ЖиттяМоре нашого життя, про рідних, які завжди будуть любити тебе, завжди вислухають. Просто про людей, які в нашому житті дають нам надії.

9. Лихоманка Суботнього Вечора

Романтична пісня. Ви бачили фільм з однойменною назвою? Мелодію я грав давно, ще коли в школі вчився, але текст там був не дуже… Тема майже та сама, але занадто вульгарно. Текст, який ви чуєте зараз, написав вже коли почав ходити на вечірки, познайомився з однією дуже класною дівчиною, про неї наступна пісня.

10. Коли Клуби Запалюють Вітрини

Пісня, дії якої відбуваються в Зеленому Театры. Це культове місце мого підліткового життя. Вечірки і концерти, це все починалось там. На одній з таких вечірок я і зустрів дівчину, про яку йде мова в пісні. Ми з нею тоді переписувались вона була за кордоном, приємні спогади, але-але-але. Ми тоді слухали Arctic Monkeys.

11. Доки Ще Живий

Хард-рок, про складне життя музиканта, але ми це любимо. У другому куплеті є персонажі Марвін і Гарі, це чуваки які намагалися прибити Кевіна (Один Вдома), він в дитинстві був для мене хлопцем, який міг постояти за себе. Мабуть всі хлопчики хотіли опинитись на його місці і придумати ті всі класні приманки, які він влаштовував.

12. Ніч

Я не пам’ятаю скільки разів кажу це слово в пісні.

Ода київському метрополітену. У мене є російськомовна пісня Не о ком, вона наче перша частина цієї пісні, зовсім відрізняється від Ніч в плані подачі, але суть одна й та сама. Уривок з Не о ком: «Может не встречал таких, не видел, может не цеплял в метро плечом, если таких нету в мире, значит эта песня не о ком». Писав я Ніч, коли закінчувались одні з невдалі стосунки, але ми завжди віримо, що далі – краще.

13. Андеграунд

Остання цеглинка альбому, одна з останніх написаних пісень, написала під враженням сьогоднішніх реалій та подій, що зараз відбуваються. Паралельно писав у той період пісню Але-Але. Спочатку перші два куплети і приспів були інакшими, тема була трішки інша, згодом я придумав приспів, який зараз лунає в пісні, перші два куплети написав разом з К.

Нагадаємо, що лейбл “Много Воды” запустився місяць тому і ми поспілкувалися із його засновником Сашею Вареницею.

Матеріал опубліковано за підтримки лейблу “Много Воды”.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024