Головна
>
Новини
>

Пісня за піснею. meerkur розповідає про альбом ▲

Пісня за піснею. meerkur розповідає про альбом ▲

24 листопада meerkur випустив альбом ▲ (трикутник). Ця робота присвячена волі до життя, символам та ритуалам, які надихають досліджувати свою людяність. До створення альбому долучилися Grisly Faye та Ragapop, з якими були записані пісні і не питай та знаками.

Цей символ ▲ – ідея завершеності форми, формування цілісної картини з думок після прослуховування альбому. Дев’ять треків, три лінії, три вектори» — каже артист про альбом.

meerkur — електронний проєкт Вадима Лазарєва (5 Vymir), який запустився у 2021 році. Спеціально для рубрики «Пісня за піснею» Вадим розповів про кожен трек нового альбому

тим хто

Ця пісня написана ще у 2020 році. Тоді вона писалась про війну, яка тривала з 2014 року і була присвятою мешканцям Донеччини. Першу частину відео до пісні ми знімали поруч із зоною відчуження на Чернігівщині, регіон тоді тільки-но оговтався від лісових пожеж. Ці місця вже прожили досвід окупації та активних бойових дій, як і Донеччина. На жаль, сенси пісні з 2020 року не змінились, а лише наростили вагу.

Щасливий

Це пісня-стан, коли думки про недостатність прикладених зусиль замучили й людина дає собі спокій. Вона намагається розслабитись і перестати доводити собі, що треба краще і більше. Направду, в бездіяльності стає легше, бо вона не подразнює і не ранить. Але чогось цінного досягти теж неможливо. Виявляється, що повноцінне щастя недоступне навіть у солодкому спокої. Щастя стало чужим для нашого життя.

луною

Сингл про пошук та втрату людяності. Хотілося вголос зізнатися про те, як все легко забувається і як легко ми стаємо жорсткішими. Це намагання знайти людяність, буденність речей у нашому житті. Я спеціально зрізав початок цього треку, хотілося зробити трек коротшим та лаконічним.

назавжди

Це рефлексії про те, що все, що з нами відбувається і зараз вже нікуди не зникне. На початку повномасштабного вторгнення мені розповідали історію, як у Києві згорів маф, повністю обклеєний банерами пепсі. Після вогню від них лишилася лише фраза “це зі мною назавжди”. Цей рядок я використав у пісні.

мотиви + і не питай

Спочатку вони були одним треком, який ми вирішили розділити на дві частини. Фактично і не питай є продовженням синглу мотиви. Хочеться, щоб люди сприймали їх як окрему цілісну історію всередині іншої, набагато більшої. і не питай — наш спільний трек з Grisly Faye.

чесно

Найдавніша пісня альбому. Напрацювання на чесно з’явилося ще за часів 5 Vymir, однак в якийсь момент я зрозумів, що йому потрібен час. Трек про втрату близької людини, певне примирення з цим, біль та жаль про втрачену можливість поговорити.

знаками

Сингл про загальнолюдську зацикленість на символістиці, стан, коли символи диктують твоє життя та керують подальшими діями. Ми записували цей трек разом із Ragapop, я довго вагався, але дарма, бо вийшло саме так, як я відчував. Трохи змінили текст, зробили чіткіший темп та додали частину, де співаю я.

правда

Це трек про страхи. Реальні, нереальні, психологічні та фізичні — усі вони про боязнь життя, вічних очікувань. Ця робота теж ділиться на 2 умовні частини. Я хотів зробити другу частину монотонно-електронною, схожою на мантру або молитву, яка надихає жити.


Читайте також: Пісня за піснею. Postman розповідає про альбом Still Life

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024