Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею. Postman розповідає про альбом Still Life

Пісня за піснею. Postman розповідає про альбом Still Life

17 листопада Postman презентував третій студійний альбом Still Life. Платівку Костя Почтар записував у Польщі протягом 2023 року у співпраці з Ігнацієм Грушецьким.

Спеціально для рубрики «Пісня за піснею» музикант розповів про кожен трек на альбомі. 

Для Кості цей альбом — новий етап у творчості.

«На самому початку сінгер-сонграйтер Постмен був моїм альтер его. На той момент (2015-2016) я грав у 5 Vymir та речі, які я робив сольно дуже контрастували з моїм амплуа у рок-групі. Згодом 5 Vymir розчинився (я спеціально вживаю це слово, бо формально гурт ніколи офіційно не розпадався), я поїхав з України й Постмен став просто моїм артистичним псевдонімом. Сьогодні я розумію, що два проєкти закривали різні творчі потреби й мали різні завдання. Насамперед Постмен з’явився через моє гостре бажання грати багато концертів і подорожувати світом. Останні роки я надактивно гастролював і напевно, як сінгер-сонграйтер досягнув наразі свого піку — як фізичних можливостей (96 концертів за рік, тут більше про тур), так і творчих. Тож новий альбом — теж результат цих метаморфоз» — розповідає виконавець.

Other Side

Ми записали її в тріо — Лесик Омодада на барабанах і перкусії, Ілля Вовк — рояль і синтезатори, я заграв на басу і гітарах. Ми написали цю пісню з Іллею, коли винаймали разом квартиру у Берліні в 2020 році. Тоді ми слухали багато Cocteau Twins і думали, що карантин закінчиться за тиждень. 

Fellini

Пісня, яку я написав для третього альбому 5 Vymir, що так і не вийшов, але яку ми вдало переаранжували і відрепетирували за один вечір з Лесиком Омодадою і Іллею Вовком. Це сонячна листівка з літніх канікул, пісня-курортний роман, ода тимчасовості.

Vagaries and Grace

Нуарна композиція про морських коників, кактус Сан-Педро і чорний шоколад. 

Blue Dots

Це пісня-випадковість. Я дивився, які семпли маю у новій драм-машинці, купленій на Olx. Чувачок, який мені її продав, не видалив свої бібліотеки. І там був прикольний звук, в якому я почав змінювати пітч, щось накрутив і от вийшло це. Ілля Вовк допоміг мені з текстом. Це пісня про баскетбол і дельтаплани. 

Paysage Intime

Ця композиція була натхненна роботою, що називається ‘Paysage Intime’, яку я побачив у музеї Brücke в Берліні. Текст пісні частково складається з описів картин з тієї ж експозиції. Саме з цього твору почався більш “мальовничий” період моєї творчості, тож в новому аранжуванні пісня з’явилась в альбомі, хоч і була написана і видана раніше.

Segundos Transparentes

Я слухаю багато бразильської музики й ця пісня є досить очевидним цього підтвердженням. З цією піснею була дуже смішна історія про те, як ChatGPT не допоміг мені написати цю пісню. Але замість неї хочу поділитися з вами плейлистом з бразильською музикою, який я регулярно оновлюю:


Nazare

Назаре — маленьке містечко у Португалії, де я вперше у житті побачив океан. У кожному альбомі я маю таку собі пісню вдячності для всіх, хто слухав мою музику і підтримував мене з самого початку цієї історії. Є люди, яким подобались Київські вулиці чи Порожні кімнати і їм не дуже відгукується моя теперішня творчість. Але якби не їхня підтримка на початку, всього цього в моєму житті не було б, тож я роблю такий собі “привіт” тим людям. Це завжди акустична україномовна пісня, часто присвячена якомусь місцю. В альбомі City Freak — це Якорі, в Змінилось багато. Змінилось нічогоАнтарктида, у новому — Назаре

Common Memory

Цю пісню я написав навесні 2022 року. Вона про світ, який з багатогранного і неоднозначного перетворився у чорно-білий, де найактуальнішою парадигмою знову є боротьба добра і зла, без відтінків і напівтонів. 

Waving to the Sunrise

Nothing to add about these days.


Читайте також: «Вогник-вогник, жарко-жарко», warнякання, Пиріг і Батіг та Жадан і Собаки: нова українська музика третього тижня листопада



Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024